Szanowni Państwo,
zwracam się z uprzejmym pytaniem o to, czy ktoś z Państwa posiada jakieś wzmianki (lub wie, gdzie szukać) o rodzinie Kłossowskich z Sierakowa. Ciekawi mnie w szczególności to, czy mieli jakieś powiązania ze szlachtą, gdyż obok Sierakowa jest miejscowość Kłosowice (informacje o pochodzeniu nazwiska od tej nazwy własnej znalazłem na stronie Polskiej Akademii Nauk). Z góry dziękuję za odpowiedź.
Łączę wyrazy szacunku
Mikołaj Piątek
Kłossowscy z Sierakowa
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra
-
mikola.piatek.gorzow.wlk

Kłossowscy z Sierakowa
Czy w posiadanych aktach dotyczących Kłossowskich coś wskazuje na pochodzenie szlacheckie?
Pozdrawiam, Irek
-
mikola.piatek.gorzow.wlk

Kłossowscy z Sierakowa
Dzień dobry,
Kłossowscy to moi dalecy przodkowie, a linia ich nazwiska w moim drzewie kończy się na roku 1858 (moja praprapraprababcia), a w archiwach udało odszukać mi się bardzo mało dokumentów dotyczących ich rodziny. Mogę powiedzieć natomiast, że ze szczątkowych akt jakie pozyskałem - żyli długo, jak na tamte czasy, bo prawie wszyscy żyli ponad 80 lat,a także to, że umieli pisać i byli znanymi mieszkańcami gminy.
Mikołaj
Kłossowscy to moi dalecy przodkowie, a linia ich nazwiska w moim drzewie kończy się na roku 1858 (moja praprapraprababcia), a w archiwach udało odszukać mi się bardzo mało dokumentów dotyczących ich rodziny. Mogę powiedzieć natomiast, że ze szczątkowych akt jakie pozyskałem - żyli długo, jak na tamte czasy, bo prawie wszyscy żyli ponad 80 lat,a także to, że umieli pisać i byli znanymi mieszkańcami gminy.
Mikołaj