Ruppel, Markwart, Kenig z Żyrardowa / Warszawy

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

yuji_

Post autor: yuji_ »

Szukam informacji o moich przodkach mieszkających w Żyrardowie noszących nazwiska: Ruppel, Markwart (w księgach występuje również pisownia: Marguardt, Marquardt) oraz Kenig (pisane również Koenig, König). Czy ktoś z Was spotkał się z tymi nazwiskami? Wydaje mi się, że mój prapradziadek Ludwik Ruppel mógł mieć fabrykę cegieł lub być murarzem. O reszcie nic niestety nie wiem. Udało mi się odtworzyć drzewo genealogiczne z tymi nazwiskami, ale chciałabym dowiedzieć się o nich nieco więcej - zwłaszcza o Rupplach.

moderacja (choirek)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276
Maślanek_Joanna

Sympatyk
Legenda

Post autor: Maślanek_Joanna »

Może napisz, co wiesz i czego konkretnie szukasz - choćby w genetece masz sporo Ruppelów...
Pozdrawiam,
Joanna
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Krystyna.waw »

Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”