Poszukuję metryk z par. w Opatowie pw. św. Marcina Biskupa

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Szwarc_Eugeniusz

Sympatyk

Poszukuję metryk z par. w Opatowie pw. św. Marcina Biskupa

Post autor: Szwarc_Eugeniusz »

Poszukuję kilku metryk

1. akt zgonu Filipa Sapieło z roku ok. 1883. Filip zmarł w Zochcinie. Wiem o tym z zapisu w akcie małżeństwa jego drugiej żony Marianny Sapieło zd. Trela z Michałem Lisem (akt nr 17/1886 Wąworków Par. Św, Marcina w Opatowie),w którym stwierdziła że Filip zmarł trzy lata temu w Zochcinie.

2. akt małżeństwa Filipa Sapieło z pierwszą żoną Antoniną Głąb (ur. 11.01.1840 roku w Zochcinie), z którą zawarł małżeństwo przed 1865 rokiem w Parafii Opatowskiej. Przed tym rokiem dlatego, że w 1865 roku urodził się ich syn a mój pradziadek Kazimierz Sapieło. Wszystko wskazuje, że był najstarszym dzieckiem.

3. akt urodzenia Kazimierza Sapieło z ok.1865 roku. Kazimierz urodził się w Zochcinie (podobnie jak jego rodzeństwo których akty urodzenia mam).

4. akt zgonu pierwszej żony Filipa Sapieło, Antoniny Sapieło zd. Głąb. Antonina zmarła przed 17.09.1874 rokiem czyli datą ślubu Filipa Sapieło z drugą żoną Marianną Trela.

Pozdrawiam
Eugeniusz Szwarc
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”