Szaflary, parafia

Wątki tworzone z pozycji Moduł Katalog Zasobów Metrykalnych > Dodaj Parafię ... ; pozycja „Nasze parafie” (Poszukuję w Parafii..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Szaflary, parafia

Post autor: Komentarze »

Ten wątek zawiera informacje na temat <A HREF="modules.php?op=modload&name=Katalog&file=index&req=details&pid=8348&ez=2 target=_top">tej parafii</A>
zymbion

, parafia

Post autor: zymbion »

Witam!

W AP w Krakowie metryki dla parafii Szaflary z lat 1890-1937 (urodzenia 1920) są niekompletne niestety. Brak jest zdecydowanej większości zapisów dla wsi Biały Dunajec, Gliczarów i Ząb (Sierockie). Wsie te od początku lat 30-tych należały już do innych parafii. Zapisy dla tych miejscowości dostępne w AP i na genetece są fragmentaryczne, w losowych latach. Zwróciłem się do UG Biały Dunajec z pytaniem czy przy powstaniu gminy Szaflary w 1991 roku nie rozdzielono kopii Ksiąg (wymienione wyżej wsie przynależą do dziś do gmin Biały Dunajec) między dwa urzędu. Odpowiedzi jeszcze nie uzyskałem. Może ktoś coś wie na ten temat? Interesuje mnie zwłaszcza wieś Ząb (Sierockie).

Druga sprawa, czy ktoś wie z jakich lat księgi znajdują się na parafii w Szaflarach i czy jest jakakolwiek szansa uzyskania dostępu/digitalizacji tych zasobów?

moderacja (choirek)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276
Richard1

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Richard1 »

Ryszard Drąg
ODPOWIEDZ

Wróć do „Katalog Zasobów Metrykalnych - Nasze Parafie”