Problem z przodkami z Tyczyna

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Miłur

Sympatyk

Post autor: Miłur »

Dzień dobry,
mam problem w akcie zawarcia małżeństwa z 1853 roku (ślub w Błażowej i tam też mieszkali młodzi) jest zapisane, że Pan Młody (Andrzej Hajnowski syn Marcina (mieszczanina) i Barbary) pochodził z Tyczyna w powiecie Rzeszowskim w Galicji. Niestety w genetece nic nie znalazłem o Hajnowskich w tej Parafii. Czy jest możliwość ze w akcie jest błąd, a może część parafii Tyczyn dalej czeka na zindeksowanie co wyjaśniałoby brak tego nazwiska?
bardzo bym prosił o wskazówkę.
Pozdrawiam serdecznie
Miłosz
Mciemala

Sympatyk
Adept

Post autor: Mciemala »

Dzień dobry,

W genetece znajdują się UMZ dla wsi Budziwój parafia Tyczyn, nie dla miasta Tyczyn z parafii Tyczyn.

Pozdrawiam,
Miłur

Sympatyk

Dziękuję za odpowiedź,
A te akta metrykalne dla miasta Tyczyna są gdzieś dostępne online albo chociaż w jakimś archiwum czy dalej są w murach kościoła parafialnego ?
Pozdrawiam
Miłosz
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Krystyna.waw »

Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Miłur

Sympatyk

Dziękuję za pomoc,
Niestety z tego co sprawdziłem to kopie znajdujące się w Przemyślu są od 1826 a mi potrzeba troszkę wcześniejszych, ale być może family search będzie mi w stanie pomóc. Dziękuję jeszcze raz za wskazówki i jak się poszczęści to może uda się coś ciekawego odszukać :)
Pozdrawiam
Miłosz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”