Nazwisko: Andrzejczuk
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=52193&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
Andrzejczuk_Beata

mój dziadek - Andrzejczuk Polikarp urodzony Rostki w 1910 roku, rodzice Jego to Stanisław Andrzejczuk i Józefata z domu Jakubik. W akcie małżeństwa Stanisława i Józefaty jest adnotacja że kawaler urodzony w Dębe i tam prowadzący gospodarstwo , rodzice Jego to Jan ( nieżyjący już w 1892 roku kiedy syn bierze ślub i Franciszka z domu Szymańczuk. Franciszka z aktu zgonu ma ojca Jana i matkę niepamiętaną dzieciom ...
Z kolei Józefata to córka Piotra i Marianny z domu Dobosz pochodząca z Rostek - prawdopodobnie w 1864 roku zawarli związek małżeński ale na genetyce nie ma skanu , wysłałam pismo do parafii z zapytaniem.
i tu ślad mi się urywa
Z kolei Józefata to córka Piotra i Marianny z domu Dobosz pochodząca z Rostek - prawdopodobnie w 1864 roku zawarli związek małżeński ale na genetyce nie ma skanu , wysłałam pismo do parafii z zapytaniem.
i tu ślad mi się urywa
- Krystyna.waw

Prawdopodobnie?
W genetEce masz info: ślub 1864 akt 24 parafia Miedzna (mazowieckie)
Piotr Jakubik i Marianna Dobosz
Jak klikniesz na literę A (z prawej stronie) to się dowiesz, że indeksował to Jacek Skorupski
Do księdza też warto zadzwonić
Jak klikniesz na literę A (z prawej stronie) to się dowiesz, że indeksował to Jacek Skorupski
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
-
Andrzejczuk_Beata

widziałam zapis o ślubie , wysłałam pismo z zapytaniem o możliwość skanu ale minęło już kilka dobrych tygodni i jest cisza. Choć podobno tak stare dokumenty będą już w archiwum diecezjalnym . Póki co jeszcze czekam
Krystyna.waw pisze:Prawdopodobnie?![]()