> Poszukuję osób, rodzin T:"Genealogia Marii Kruger"
Witam czy ktoś może ma informacje o Marii Annie Kruger z d. Raabe, żonie brata mojego prapradziadka ur. w 1862 w okolicach Lipna, Rypina lub Torunia, była córką Franciszka Raabe ur. 1819 i Caroliny z domu Tym, Tyme lub Tiem.
Pozdrawiam
Marek
Marii Kruger - Genealogia
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
GenealogPOMORSKI

-
Rebell_Cieniewska_Grażyna

- Podziękował: 5 times
- Otrzymał podziękowania: 5 times
Genealogia Marii Kruger
Marku, nie piszesz jakie bazy sprawdziłeś, okolice takich czy innych miast, wsi to pojęcie bardzo szerokie, wbrew pozorom nasi przodkowie bywali bardzo mobilni. Im więcej konkretów / szczegółów, tym łatwiej pomóc.
Jako GenealogPomorski sprawdziłeś zapewne indeksy na stronie Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznego.
Powodzenia
Grażyna
Jako GenealogPomorski sprawdziłeś zapewne indeksy na stronie Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznego.
Powodzenia
Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Genealogia Marii Kruger
Warto na piechotę przeszukać ASC parafii ewangelickich powiatów toruńskiego, lipnowskiego i rypińskiego dostępne w Skanotece. Nie ma ich indeksów w Genetece, więc trzeba tak.
Łukasz
Łukasz