Poszukuję książek.. o Parafii Góra i Daniszewo

Pomoc w poszukiwaniu publikacji, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalogu linków w bazie Nasze książki ; rozmowy o książkach ; Biblioteczka genealoga

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
nowitom

Sympatyk

Poszukuję książek.. o Parafii Góra i Daniszewo

Post autor: nowitom »

T: poszukuję książek
poszukuję książek , publikacji , opracowań z terenów pomiędzy Płockiem a Płońskiem a konkretnie parafia Góra , parafia Daniszewo
Czy ktoś słyszał lub czytał takie opracowania , proszę o tytuły i gdzie szukać

pozdrawiam Tomasz Nowicki
Awatar użytkownika
hniew

Sympatyk

poszukuję książek

Post autor: hniew »

Witam
Poszukiwania w tym samym rejonie dopiero przede mną.
Wiem tylko, że o rodzinie Przedpełskich z tamtego terenu ktoś napisał prawdopodobnie pracę magisterską w wyższej szkole w Pułtusku.
O Przedpełskich z Brześcia i Żochowa są jakiś notki biograficzne w "Ziemianach Polskich XX w", tomie 6 z 2002 roku.

Sam będę poszukiwał:
Przedpełskich, Pomianowskich, Szadkowskich i Chyczewskich
z
Pomianowa, Żochowa, Żochówka, Karwowa Podg., Pierowej Woli, Sadkowa, Brześcia i Krawieczyna.

Gdyby się Pan natknął na choćby najdrobniejsze informacje o tych nazwiskach i majątkach byłbym wdzięczny za info.

Pozdrawiam
Hubert Niewęgłowski

P.S. Jak wygląda sprawa ksiąg metrykalnych parafii Góra? Gdzie są dostępne i jakie roczniki się zachowały?
Awatar użytkownika
nowitom

Sympatyk

poszukuję książek

Post autor: nowitom »

Witam będę pamiętał

Co do ksiąg z parafii Góra to dokładnie nie wiem , robiłem kwerendą a AP Płock (dokładnie parafia Daniszewo ) a dostałem przy okazji akt urodzenia z parafii Góra jak i parafii w Kobylnikach

Pozdrawiam Tomasz Nowicki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Książki, Biblioteki”