Wrzesień 1939 w Łącku pow. Płock
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Wrzesień 1939 w Łącku pow. Płock
Dzień dobry
Szukam informacji o wydarzeniach września 39 na terenie Łącka i być może moim pradziadku (nazwisko Pieprzka), który zaginął we wrześniu 1939 roku. Jedyny trop z niemieckich archiwów prowadzi do Łącka (Lack kr. Gostynin) gdzie w dniach 14-16 września 1939 r. zginął cywil o tym nazwisku. To jedyna informacja jaką udało mi się znaleźć.
Z góry dziękuję za każdą wskazówkę
Janusz P
Szukam informacji o wydarzeniach września 39 na terenie Łącka i być może moim pradziadku (nazwisko Pieprzka), który zaginął we wrześniu 1939 roku. Jedyny trop z niemieckich archiwów prowadzi do Łącka (Lack kr. Gostynin) gdzie w dniach 14-16 września 1939 r. zginął cywil o tym nazwisku. To jedyna informacja jaką udało mi się znaleźć.
Janusz P
- Krystyna.waw

http://www.gbplack.naszabiblioteka.com/
Zadzwoniłabym i prosiła o pokierowanie, kontakt, namiary na jakiegoś regionalistę
Zadzwoniłabym i prosiła o pokierowanie, kontakt, namiary na jakiegoś regionalistę
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
-
Piotr_Romanowski

Re: Wrzesień 1939 w Łącku pow. Płock
Musisz szukaćJapi134 pisze:Dzień dobry
Janusz P
Marcin
księgi zgonów USC już przeniesione do archiwum w Płocku, niestety w tej chwili wizyta odpada
- Grazyna_Gabi

Chyba mowa o tym dokumencie z Bad Arolsen ?
https://collections-server.arolsen-arch ... 82/001.jpg
Proponuje szukac dokumentow gminy Łąck z 1939 r.
Jest kosciol wiec moze i akt zgonu jest, parafia w Korzeniu Królewskim.
Pozdrawiam
Grazyna
https://collections-server.arolsen-arch ... 82/001.jpg
Proponuje szukac dokumentow gminy Łąck z 1939 r.
Jest kosciol wiec moze i akt zgonu jest, parafia w Korzeniu Królewskim.
Pozdrawiam
Grazyna
-
Piotr_Romanowski

Nie musisz jechać. Zeskanowałem te księgi. Są zindeksowane na genetece a skany są w skanotece.Japi134 pisze:księgi zgonów USC już przeniesione do archiwum w Płocku, niestety w tej chwili wizyta odpada
Dziękuję za wszystkie wskazówki, rzeczywiście dokument z Arolsen pokrywa się z przekazem rodzinnym, w księgach kościelnych z Korzenia niestety nic nie znalazłem, mam informację z USC że rok 1939 przeniesiony został już do Płocka a w skanotece nie widzę 1939 roku.
Pozdrawiam
Janusz P
Pozdrawiam
Janusz P