Prośba o pomoc w znalezieniu metryki urodzenia Czajkowskiego

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

chaykov

Post autor: chaykov »

Dzień dobry,
zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w odnalezieniu aktu urodzenia Feliksa Czajkowskiego (Czajka), który najprawdopodobniej urodził się około 1824 roku w parafii Duninów (woj. mazowieckie, diecezja płocka).

Posiadam akt ślubu Feliksa z Marianną z d. Nyckowską (Czajkowską), jednak zależy mi na potwierdzeniu jego daty i miejsca urodzenia oraz poznaniu jego rodziców.
Wiem, że jego syn Jan Czajkowski (Czajka) urodził się w 1850 roku, a z aktu urodzenia wynika, że Feliks miał wtedy 26 lat (więc mógł urodzić się ok. 1824, ewentualnie 1823–1825).

Niestety w Archiwum Diecezjalnym w Płocku nie ma skanów z tego rocznika online, a sygnatura ksiąg to:
📜 514/38/0 – Akta metrykalne parafii rzymskokatolickiej w Duninowie, urodzenia z lat 1808–1812, 1816–1821, 1826–1890.

Być może ktoś z Państwa ma dostęp do tej parafii, mikrofilmów, indeksów lub może sprawdzić ten wpis.
Będę ogromnie wdzięczny za każdą pomoc lub wskazówkę 🙏

Pozdrawiam serdecznie,
Tomasz Czajkowski.
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

"posiadam" ...ja gęś posiadam
linkuj:(

Skanów szukaj nie w diecezjalnym, a państwowym (AP w Płocku) szukaj

a. aneksu do M 1844 nr 11