szum informacyjny w postaci ludzkiej / zamulacz dyskusji

Wątki tematyczne przesunięte z innego podforum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Micko

Sympatyk

Post autor: Micko »

Witajcie

Jestem raczej biernym użytkownikiem tego forum i zaobserwowałem pewne zachowania, które nie wiedziałem jak nazwać, a które chyba każdemu normalnemu użytkownikowi przeszkadzają, tylko nie bardzo można coś z nimi zrobić, bo nadal występują i są biernie akceptowane przez Społeczność forum.

Zapytałem więc Czata GPT, jak nazwać człowieka, który na forum internetowym do prawie każdego wątku się dopisuje niby na temat, ale porusza masę innych rzeczy, a niczego istotnego nie wnosi, do tego jest dyslektykiem i dysgrafikiem, i nie da się czytać tej antyepistolografii?

Wyszło, że to :
forumowy gawędziarz, offtopowiec, multiwątkoweic, szum informacyjny w postaci ludzkiej, producent waty słownej, zamulacz dyskusji, troll-dygresant, flooder, grafoman forumowy, entropista dyskusji, lingwista freestyle’u, wątkowy wirus.
Pozdrawiam
Michał
Badylarz

Sympatyk

Post autor: Badylarz »

Dzień dobry !
Jeżeli alkoholizm jest chorobą, to takie zachowanie może być również traktowane jako pewna forma choroby.
I wówczas można takiemu człowiekowi współczuć, bo nie wiem czy to się leczy i da się tego w ogóle pozbyć. Niech się fachowcy wypowiedzą.

Ale jeżeli, to co opisujesz Michale, sprawia temu człowiekowi przyjemność albo co gorsza jest to pewna forma fanatyzmu (bo ma misję i jednocześnie wizje na tę misję), to nie znam na to sposobu. Chyba tylko zamilczeć i odejść z tej społeczności.
Pozdrowienia
Michał (Badylarz)
Awatar użytkownika
Bozenna

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Bozenna »

do Michała i Michała,
Wszyscy wiemy, znamy tę postać.
Ja mam metodę jeśli się wtrąca i zakłóca dyskusję. Uderzam pięścią w stół. Milknie i ucieka. Można wrócić do tematu i podjąć przerwaną dyskusję.
Serdeczności,
Bożenna
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 6 times

Post autor: Krystyna.waw »

flooder, ale czasem pomocny i na pewno wiedzy genealogicznej nie można mu odmówić.
"biernie akceptowane", bo lepsze jest przemilczenie od kłótni, przepychanki :wink:
Forum to taki rynek, na którym różni ludzie różnie się zachowują.
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Zablokowany

Wróć do „Tematy przesunięte”