Off-Topic Chankiewicz /Hankiewicz Radom

Wątki tematyczne przesunięte z innego podforum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Jak potraktowana?
Setki stron - nic tylko czytać. Tak jak regulamin nakazuje "szukaj, czytaj, potem pisz". Jeśli jesteś zaskoczona, że to nie jest martwy zapis, a faktycznie stosowana metoda dzielenia się doświadczeniem, to nie wiem dlaczego.

Jeśli oczekujesz indywidualnego kursu, powtórzenia tego co już napisane -to Cię rozczaruję. Każde powtórzenie , wyciąg , wypisu będzie uboższe niż oryginał (zbiór tekstów, postów) a mało kto ma zdolność i chęć zrobienia choć jednej syntezy.

Podobnie - jeśli oczekujesz, że ktoś jakąś magią pozna dokumenty, którymi dysponujesz. Nie ich opis dokonany przez Ciebie, a dokumenty.

Tak, jest pewien próg poznania. Chęć. Nie jesteś limitowana czasem, możesz poświęcić parę chwil na lekturę np tego (to jest na forum!) jak wykonać kopie, jak się nimi podzielić.

Co znaczy "proszę mi odblokować skrzynkę'? Co ja jestem? Mag jakiś? Dżin?Złota rybka? Ktoś jakiś "on-kto-blokuje-i-odblokowuje jakieś skrzynki? Co to w ogóle za style zlecenia "Proszę mi co zrobić"..abstrahując od tego czy mogę:)

Niestety serwisu internetowe nakładają pewne ograniczenia. I tego nei przeskoczymy.

By skorzystać z tego serwisu logować się nie musisz.
Wszystkie zasoby (biernie) są dostępne bez logowania, a niektóre funkcje także czynnie (wyszukiwania zawartości).

Szacuję, ze olbrzymia większość korzystających w ogóle nie ma potrzeby by pisać. Poczyta , poszuka i to 990/1000 albo więcej spraw załatwi.

P.S. Nie poczuję się w obowiązku z odpisywaniem opisem innych ograniczeń:) Takie czy inne ograniczenia ma każdy, niepełnosprawnością w tym hobby(a dotyka to pewnie 99%) jest np brak płynnej znajomości kilku języków, pism, obiegu dokumentów etc
I jest i będzie to niemożność skorzystania w pełni z zasobów. Nie do pokonania z wielu względów dla olbrzymiej większości miłośników genealogii. Nawet nie z intelektualnych braków, ale innych ograniczeń; czasowych budżetowych i innych (w tym i zdrowotnych).
Było, jest i będzie.
Co nie zmienia np faktu, że brak jest w regulaminie zapisu "nie musisz szukać, jeśli nie czujesz się na siłach":)

Generalnie to hobby jest oparte na szukaniu, miłości do szukania i analizy. Takiego szukania WBREW okolicznościom i ograniczeniom.

Forum zaś chyba sprzyja krzywemu obrazowi ze genealogia to obfite proszenie i strzelanie fochów.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Walczyk_Anna

Sympatyk

Post autor: Walczyk_Anna »

Pan jest bezczelny! Nic Pan nie wie o mnie i o moich poszukiwaniach. A tym bardziej czy mam czas czy nie. Jak widze jest Pan wolny od wszelkiej epatii i tylko stwierdzam fakt.
Jak Pan sądzi, ze będąc niepelnosprawna osobą z dwojgiem niepelnosprawnych dzieci i niepelnosprawnych rodziców pod opieka to Panu gratuluje znajomosci życia.. Ja potrafie sprawowac opieke nad chorym. A nie umieszczać linki. Za moich xzasow komputery dopiero sie pojawiały..
Proszę zeby Pan budowal swoje ego specjalisty gdzie indziej, nie na mojej osobie.
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Nie wiem, nie chce wiedzieć i nie muszę.
Jestem zaskoczony, że miałem okazję poznać fakt, cechę niepełnosprawności.
Po co mi to?
I co ma do rzeczy liczba dzieci z niepełnosprawnością czy w ogóle osób pod opieką.
Nie temu jest serwis poświęcony.
Jeśli będę miał pytania z tego zakresu - bardzo chętnie poznam Twoje zdanie. Ale nie tu.

[Gratis: dzieci będące pod opieką , szczególnie niepełnosprawne wymagają pewnego parasola także informacyjnego.
Częścią takiej opieki jest niedzielenie się informacjami o ich niepełnosprawności]

to w [] oczywiście może zostać usunięte - z góry się z tym godzę
Walczyk_Anna

Sympatyk

Post autor: Walczyk_Anna »

Pan wybaczy ale jestem terapeuta pedagogiem. Posiadam studia wyższe. Prace napisalam dzieki przeczytaniu wielu książek i chodzeniu do biblioteki. Pan nie ma prawa podwazac wiedzy jaka posiadam! I niechze sie Pan ode mnie odczepi.
Prosze swoich kopleksow nie leczyc na mojej osobie. Zegnam
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

I nie nauczyli Cię na wyższych studiach korzystania ze źródeł i ochrony praw oddanych pod opiekę?
Duże zaniedbanie - szczególnie po uwzględnieniu podobno nieustającego procesu kształcenie nauczycieli.
Styl rozpoznaję "leczenie kompleksów" i współczuję otoczeniu.
Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz

Ostrzeżenie

Post autor: maria.j.nie »

Ostrzeżenie

Konto: Sroczyński_Włodzimierz zostało zablokowane na okres jednego miesiąca za nie przestrzeganie zasad i warunków ujętych w Regulamin Portalu i Forum Genealogicznego https://genealodzy.pl/ptg-op-regulamin.phtml
Blokada uzgodniona z Zarządem PTG.

Wobec zasad obowiązujących na Forum wszyscy Użytkownicy są równi. Wszyscy Użytkownicy są zobowiązani do przestrzegania zasad określonych w Regulaminie m. in. Rozdział I, pkt 3
i. Niedopuszczalne jest umieszczanie na Portalu i Forum wypowiedzi, których celem jest drażnienie, irytowanie czy wręcz obrażanie innych uczestników albo wszczynanie awantur, prowokowanie do kłótni czy jakiejkolwiek innej formy trollowania.
j. Każdy Użytkownik Forum powinien starać się traktować innych uczestników dyskusji tak samo, jak sam chciałby być traktowany. Oczekując szacunku, pamiętajmy o okazywaniu go innym.
k. Osoby wywołujące ciągłe awantury na forum, niesprawiedliwe szykanujące Użytkowników, mogą zostać przez Administratora zablokowane (zbanowane) na czas określony lub czasowo nieokreślony w skrajnych przypadkach konto zostanie usunięte z Portalu.

Celem naszego forum, jest wzajemna pomoc, odpowiadając trzymajmy się ściśle tematu. Pytającemu na pewno na tym zależy. Jest niedopuszczalne wysyłanie postów * Off-Topic, których wypowiedzi niszczą sens dyskusji ... Niedopuszczalne jest umieszczanie na Portalu i Forum wypowiedzi, których celem jest obrażanie, drażnienie, irytowanie czy wręcz wszczynanie awantur, prowokowanie do kłótni ...

Uprzejmie proszę o ograniczenie się w odpowiedziach do przedstawiania faktów, źródeł oraz rad gdzie należy szukać dokumentów. Komentarze nie są potrzebne ...Jeśli brakuje cierpliwości, najlepiej nie odpowiadać ...
Bądźmy życzliwi dla siebie a także wobec osób, które zamieściły swoje pierwsze wątki na Forum.

Posty Off-topic - nie na temat zostały wyłączone z wątku "Chankiewicz /Hankiewicz Radom" https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-126577.phtml

Pozdrawiam, Maria
Administrator
Zablokowany

Wróć do „Tematy przesunięte”