My Heritage uwaga naciąganie na koszty

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech, adamgen

Awatar użytkownika
RyszardJerzy

My Heritage uwaga naciąganie na koszty

Post autor: RyszardJerzy »

T: MY HERITAGE UWAGANACIAGANIE NA KOSZTY

DROGA SPOLECZNOŚCI. PROSZĘ UWAZAC NA PORTAL MY HERITAGE.WYKUPIŁEM U NICH PAKIET DNA I PRZYDZIELILI MI BEZPŁATNY PAKIET DOSTĘPU NA JEDEN MESIĄC. PO UPŁYWIE DOSTĘPU SKASOWALI Z MOJEJ KARY DEBETOWEJ 121,77 EURO ZA ROCZNY DOSTĘP DO ICH USŁUG.
WSZYSTKO BEZ MOJEJ WIEDZY I ZGODY. NAPISAŁEM DO NICH MAILA Z REKLAMACJA. ZOBACZYMY JAKSIĘ ZACHOWAJĄ. POINFORMUJĘ SZANOWNĄ SPOŁECZNOŚĆ O EFEKTACH TEJ REKLAMACJI. POZDRAWIAM JERZY
Awatar użytkownika
Wiesław_F

Sympatyk
Nowicjusz

MY HERITAGE UWAGANACIAGANIE NA KOSZTY

Post autor: Wiesław_F »

Trzeba było przed upływem 1 miesiąca złożyć rezygnację z tej usługi.
Tak zrobili wszystko zgodnie z regulaminem.

Pozdrawiam
Wiesław_F
Awatar użytkownika
Michał_Zieliński

Zarząd PTG
Legenda
Otrzymał podziękowania: 14 times

Post autor: Michał_Zieliński »

A przeczytał Pan dokładnie warunki na jakich zawierał umowę?
Absolutnie powszechną praktyką w najróżniejszych serwisach internetowych jest to, że po "próbnym" okresie bezpłatnego dostępu do danego serwisu, o ile nie wypowie się w jego trakcie umowy, następuje automatyczne przedłużenie na standardowych, płatnych warunkach. Nie jest to żadne naciąganie o ile było to jasno napisane w warunkach umowy/regulaminie.

Zgodnie z regulaminem forum nie piszemy całych postów kapitalikiem.
Ostatnio zmieniony śr 30 kwie 2025, 16:14 przez Michał_Zieliński, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Michał
Awatar użytkownika
Nater_Stanislaw

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Nater_Stanislaw »

To z regulaminu
2. Darmowy okres próbny

Opłaty za bezpłatne abonamenty próbne zostaną naliczone dopiero po zakończeniu bezpłatnego okresu próbnego.
Możesz anulować bezpłatny okres próbny w dowolnym momencie w trakcie jego trwania na stronie Moje zakupy i nie ponosisz za to żadnych opłat. Na ww. stronie wybierz odpowiedni plan i kliknij „Zatrzymaj bezpłatny okres próbny”.

Aby rozpocząć bezpłatny okres próbny, wymagane będą dane do płatności. Podając szczegóły płatności i akceptując Regulamin, wyrażasz zgodę na to, że MyHeritage może automatycznie rozpocząć pobieranie opłat za płatną subskrypcję po zakończeniu bezpłatnego okresu próbnego, w formie cyklicznej co roku. W przypadku bezpłatnego okresu próbnego trwającego dłużej niż 7 dni posiadacze kart Visa i MasterCard zostaną powiadomieni e-mailem na 7 dni przed zakończeniem bezpłatnego okresu próbnego

Stanisław
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasoby internetowe”