Rekrutacja na studia podyplomowe "Genealogia. Teoria i prak
Moderator: maria.j.nie
- Komentarze

Rekrutacja na studia podyplomowe "Genealogia. Teoria i prak
Skomentuj <A HREF="modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=967&ez=2 target=_top">ten artykuł</A> w tym wątku
Rekrutacja na studia podyplomowe "Genealogia. Teoria i
Dzień dobry, czy osoba bez specjalnych zdolności językowych i będąca w grupie 60+ poradzi sobie na tych studiach? Studia traktuję jako dodatek do mojego hobby, a nie jako dodatek do pracy.
Pozdrawiam Małgosia
Pozdrawiam Małgosia
- Krystyna.waw

- Podziękował: 6 times
- Tomasz_Lenczewski

- Otrzymał podziękowania: 1 time
- Kontakt:
Re: Rekrutacja na studia podyplomowe "Genealogia. Teori
Wiedzę teoretyczną można zdobyć i bez studiów. Natomiast najważniejsza jest praktyka czyli ćwiczenia. Sam późno studiowałem pewien kierunek składający się w większości z mało użytecznej wiedzy oraz z zajęć praktycznych, które okazały się bardziej wartościowe od studiów. Inna sprawa, że to były cotygodniowe spotkania w niewielkim gronie i szlifowanie napisanych tekstów pod wieloma względami. Tu studia odbywają się już metodą online, więc warto to również wziąć pod uwagę. Oczywiście w tym wypadku znajomość łaciny, niemieckiego i rosyjskiego w stopniu umożliwiającym zrozumienie tekstów przydatnych do genealogii jest ważna, a nade wszystko praktyka odczytywania tych tekstów. Przyznam się, źe do dziś aby nie tracić czasu korzystam z pomocy fachowców z Niemiec czy Rosji na zasadzie wzajemności. I to nie tylko dotyczy genealogii.megimg pisze:Dzień dobry, czy osoba bez specjalnych zdolności językowych i będąca w grupie 60+ poradzi sobie na tych studiach? Studia traktuję jako dodatek do mojego hobby, a nie jako dodatek do pracy.
Pozdrawiam Małgosia
- Markowski_Maciej

- Kontakt:
Re: Rekrutacja na studia podyplomowe "Genealogia. Teori
Obserwując zażyłość grup studenckich po odbytym kursie dodałbym kolejną zaletę: bliższe poznanie podobnych zapaleńców. Na niektórych studiach to nawet większa zaleta niż ćwiczenia.Tomasz_Lenczewski pisze:Wiedzę teoretyczną można zdobyć i bez studiów....megimg pisze:Dzień dobry, czy osoba bez specjalnych zdolności językowych i będąca w grupie 60+ poradzi sobie na tych studiach? Studia traktuję jako dodatek do mojego hobby, a nie jako dodatek do pracy.
Pozdrawiam Małgosia
fajnie by było połączyć wątkiKrystyna.waw pisze:Tu poczytaj
https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... mowe.phtml
Admin może połączy?
zadałam tam pytanie, niestety bez odzewu
Barbara
-
szelinka77

Studia podyplomowe Genealogia.Teoria i praktyka
Dzień dobry.
Szukam osoby, która skończyła studia podyplomowe „Genealogia. Teoria i praktyka” organizowanych na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, która podzieli się doświadczeniami z translatorium z języków, jak wyglądają te zajęcia.
Pozdrawiam i miłego dnia.
Ola
Szukam osoby, która skończyła studia podyplomowe „Genealogia. Teoria i praktyka” organizowanych na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, która podzieli się doświadczeniami z translatorium z języków, jak wyglądają te zajęcia.
Pozdrawiam i miłego dnia.
Ola