Indeks testamentów w Anglii - szukam dostępu

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen

Rebell_Cieniewska_Grażyna

Członek PTG
Podziękował: 5 times
Otrzymał podziękowania: 5 times

Indeks testamentów w Anglii - szukam dostępu

Post autor: Rebell_Cieniewska_Grażyna »

Znalazłam informacje o spadkach z roku 1933 i 1934 w indeksie England & Wales Index of Wills and Probates 1853-1943, które po śmierci Mahali i Memi Gardiner przypadły ich siostrze Robercie mieszkającej w Londynie.

Nazwa wskazuje, że publiczny jest indeks - czy ktoś z Was wie co było / jest podstawą tworzenia tego indeksu, czy jest szansa uzyskania dostępu do tych dokumentów?

Próbuję odszukać ich przyrodnią siostrę Fryderykę, która z całą pewnością jeszcze wówczas żyła.
W latach 30-stych być może żyła też ich rodzona siostra, której imię zaczynało się na literę A - tak wnioskuję z liter umieszczonych na nagrobku ich ojca - M / Mahala, E / Emilia, R / Roberta, A / ?.

"Rozpracowałam" rodziny obu braci Fryderyki, którzy wyjechali do Ameryki a jej między Mińskiem Litewskim a Warszawą i okolicą znaleźć nie mogę.

Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasoby internetowe”