Nazwisko: Sopoćko
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=8737&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
Kubiak_Urszula

Witam.Czy pani któryś Sopoćko osiadł może w Warszawie.Siostra mojego pradziadka Janina Obidzińska wyszła za mąż za Feliksa Sopoćko,syna Konstantego i Heleny Gilg,slub miał miejsce w W-wie w p.św.Antoniego w 1914 roku.Pozdrawiam Ula. 
Znalazłam w metrykach urodzenia Wilno Św. Jan lipiec 1783 akt chrztu, w który Anna Sopockowa figuruje jako chrzestna. Czy- i na jaki adres wysłać?
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
-
Kubiak_Urszula

Witam.Od czegoś muszę zacząć,by znaleźć moich Sopoćków
.Bardzo proszę o przesłanie owej metryki na domeczekk@wp.pl
Będę wdzięczna,pozdrawiam Ula
Będę wdzięczna,pozdrawiam Ula
Witam,
poszukuję wszelkich informacji, materiałów, osób spokrewnionych i spowinowaconych z rodziną Sopoćko (Сопоцько) z każdego rejonu świata. Ród wywodzi się z Grodzieńszczyzny i legitymował się herbem Syrokomla, ale także Łabędź, Topór, Kościesza. Posiadam bardzo rozbudowane drzewo genealogiczne sięgające ok połowy XV w. i każdy Sopoćko mnie interesuje. Na ten moment najbardziej ci z ziemi liwskiej, grodzieńskiej i łomżyńskiej, ale każdy inny mile widziany.
pozdrawiam serdecznie
Aneta
poszukuję wszelkich informacji, materiałów, osób spokrewnionych i spowinowaconych z rodziną Sopoćko (Сопоцько) z każdego rejonu świata. Ród wywodzi się z Grodzieńszczyzny i legitymował się herbem Syrokomla, ale także Łabędź, Topór, Kościesza. Posiadam bardzo rozbudowane drzewo genealogiczne sięgające ok połowy XV w. i każdy Sopoćko mnie interesuje. Na ten moment najbardziej ci z ziemi liwskiej, grodzieńskiej i łomżyńskiej, ale każdy inny mile widziany.
pozdrawiam serdecznie
Aneta
Aneta