Dzień dobry,
Może ktoś pomoże w odszukaniu przodka. Szukam Wojciecha Peszko, mojego prapradziadka, nie mam kompletnie zadnych informacji o nim, zadnej daty urodzenia, zgonu, ślubu, NIC. Pytając rodzine to nawet nie pamiętali jak miał na imię, szukałam po genetece i wyskoczyło mi dwóch lub trzech Wojciechów wpisanych w urodzenia i małżeństwa. Jedyną informacje mam taką, że jego synem (nie wiem czy miał wiecej dzieci) to był Tadeusz Peszko - mój pradziadek, który urodził się w 1915 dokładniej 30 grudnia. Nie ma jeszcze na genetece i skanotece skanów z ksiegi urodzen 1915 z Kraczkowej (bo z tamtąd pochodzi Tadeusz i Wojciech). Ktokolwiek widział, kto kolwiek słyszał to bardzo proszę o pomoc, chociaż jedna informacja na temat Wojciecha byłaby cudem.
Pozdrawiam, Emilia Peszko.
Peszko, dalsze poszukiwania
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
peszkoszuka

- Krystyna.waw

- Podziękował: 10 times
- Otrzymał podziękowania: 1 time
Re: Peszko, dalsze poszukiwania
A gdzie są te dokumenty?peszkoszuka pisze:Nie ma jeszcze na genetece i skanotece skanów z ksiegi urodzen 1915 z Kraczkowej
Jeszcze w USC czy już w Archiwum Państwowym?
Jako pra...wnuk masz do nich dostęp
Zapytaj też, czy w latach 1913-15 mają może akt ślubu Wojciecha i ???
Nie lepiej tu pisać?
https://genealodzy.pl/Nazwiska-index-nid-45050.phtml
W jednym miejscu wszystkie informacje o tym nazwisku. Łatwo znaleźć, nie trzeba błądzić po forum
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
-
peszkoszuka

Re: Peszko, dalsze poszukiwania
Podejrzewam że dokumenty są w Archiwum Państwowym w Rzeszowie i Parafii Kraczkowa. Nie jestem jeszcze pełnoletnia, więc wydaje mi się że urząd, archiwum albo parafia nie będą mogli mi wydać takich dokumentów, a że mieszkam dosyć daleko to nie bardzo mam jak podjechać do Kraczkowej. W każdym razie bardzo dziękuję za odpowiedźKrystyna.waw pisze:A gdzie są te dokumenty?peszkoszuka pisze:Nie ma jeszcze na genetece i skanotece skanów z ksiegi urodzen 1915 z Kraczkowej
Jeszcze w USC czy już w Archiwum Państwowym?
Jako pra...wnuk masz do nich dostęp
Zapytaj też, czy w latach 1913-15 mają może akt ślubu Wojciecha i ???
Nie lepiej tu pisać?
https://genealodzy.pl/Nazwiska-index-nid-45050.phtml
W jednym miejscu wszystkie informacje o tym nazwisku. Łatwo znaleźć, nie trzeba błądzić po forum