W latach 1829-1839 w okolicy Szyłany parafii Niemaniuny mieszka rodzina:
Michał Downarowicz syn Wincentego i Katarzyny Krzyczewskiej oraz jego żona Anna z Kulwieciów, z rodziców mi nieznanych.
Rodzą im się dzieci
1829 - Józef Wincenty rodzi się w Wędziagole i tam jest ochrzczony. Zupełnie tego nie rozumiem, Potem wszystko dzieje się w Niemaniunach, Wędziagoła daleko.
1834 - Anna Rozalia, rodzi się w Niemaniunach i tam umiera w 1836.
1837 - Augustyn Adam, rodzi się w Niemaniunach.
W 1834 w spisie mieszkańców gminy figurują: Michał (35 lat) i Anna (30 lat) Downarowiczowie i ich syn Józef i córka Anna.
1839 - Anna umiera w Niemaniunach
1840 - Michał żeni sie ponownie.
Chciałam znaleźć akt ślubu Michała i Anny. Nie znam jej rodziców i nie wiem w jakiej mogło to być parafii.
W Niemaniunach, ani w Wędziagole nie znalazłam wcześniejszych urodzeń dzieci tej pary, więc przypuszczam, że brali ślub ok. 1826-29. Sprawdziłam Niemaniuny, Wędziagołę, Olitę, Birsztany, Punie i Jezno. Trochę na oślep, bo nie wiem gdzie szukać.
Może ktoś ma Downarowiczów w swoim drzewie i cokolwiek będzie wiedział.
Znalazłam ich wielu właśnie w parafii Niemaniuny, ale tam ślubu nie widzę, więc zapewne był w parafii panny młodej, ale gdzie?
PS. linków nie dodaję, no post z linkami nie chciał mi się załadować, na szczęście nie mają specjalnego znaczenia.
Michał Downarowicz Niemoniuny ślub 1826-29
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- Małgorzata_Kulwieć

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Michał Downarowicz Niemoniuny ślub 1826-29
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.