Kwiatkowski Antoni, Informacje o dziadku Litwa

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

krysia19722

Sympatyk

Kwiatkowski Antoni, Informacje o dziadku Litwa

Post autor: krysia19722 »

> Poszukuję osób, rodzin T: "Informacje o dziadku Litwa"

Poszukuję informacji na temat mojego dziadka Antoniego Kwiatkowskiego. Nie mam informacji poza tym, że tak wlasnie nazywal sie ojciec mojej mamy Heleny. Antoni był żonaty z Marianną Kwiatkowska z domu rownież Kwiatkowska ur. 30.05.1902 r. Nie mam miejsca urodzenia. Moja mama a ich corka Helena urodzila sie w Skwirańcach na Litwie par. Turgiele. W 1937 r. a syn Piotr w 1925 r. Czy tam tez urodzila sie Marianna, tego nie wiem. O dziadku Antonim nie mam zadnych informacji. Mam, dzięki uprzejmości osoby z Genetyki dużo informacji dotyczących przodków z linii babci Marianny. Nie mam nic o dziadku. Czy mogę prosić o pomoc?
Dziękuję.
puszek

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 13 times

Re: Informacje o dziadku Litwa

Post autor: puszek »

Jeśli rodzicami Marianny Kwiatkowskiej byli Marcin i Stefania Błażewicz to ur 3.V.1902r./Skwirańce/par. Turgiele (akt 202)
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... 33&lang=en
Bożena
krysia19722

Sympatyk

Re: Informacje o dziadku Litwa

Dziękuję za informację. Bardziej chodzi mi o informację dotyczące Antoniego Kwiatkowskiego, który był mężem Marianny. To moj dziadek. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na jego temat.
puszek

Sympatyk

Re: Kwiatkowski Antoni, Informacje o dziadku Litwa

Mogłaś kontynuować poprzedni wątek.
https://forum.genealodzy.pl/viewtopic.p ... 78#p700378
Nawet jeśli znajdziemy jakiegoś Adama Kwiatkowskiego to skąd będzie wiadomo czy to Twój Dziadek? Potrzebny jest jego akt ślubu z Marianną Kwiatkowską.

Czy oprócz Bronisława (ur 1901r.), Marianny (ur 1902r.) i Jana (ur 1911r.) znalazłaś inne dzieci Marcina Kwiatkowskiego i Stefanii Błażewicz?
Bożena
krysia19722

Sympatyk

Przepraszam, nie pomyślałam.
To nie Adam tylko Antoni Kwiatkowski. Poza tymi danymi które mam, niestety nic nowego nie odkryłam.
puszek

Sympatyk

Rodzice Marianny chyba mieszkali też w Wilnie bo tam chrzcili syna Jana.
Bożena
krysia19722

Sympatyk

Właśnie o to chodzi że ze strony babci Marianny jest troche danych a nie ma nic o dziadku, jego przodkach, rodzicach, rodzeństwie.
Syn Marianny i Antoniego urodzil sie w 1925r Piotr, a córka 10 stycznia 1937 r. Helena, to moja mama.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”