Gorzyce 1793 J. Leper i Małgorzata_OK !!!

Tłumaczenia dokumentów napisanych w łacinie, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Nagórski_Bogusław

Sympatyk
Mistrz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Gorzyce 1793 J. Leper i Małgorzata_OK !!!

Post autor: Nagórski_Bogusław »

T:"GORZYCE 1793 J.Leper & Małgorzata"

Witam z Krakowa!

Zachęcony przez Filipa, który wspaniale odczytał oraz przetłumaczył AM jego siostry proszę o przetłumaczenie i zweryfikowanie mojego "spolszczenia" AM jej brata Józefa Lepera - z Gorzyc z 1793 roku:

https://drive.google.com/drive/folders/ ... YWyath0gMv
foto:
"1793 Leper Klimcowna AM".

Gorzyce 4 Lutego (1793) Ja, Michał Laskowski wikariusz, po trzykrotnym ogłoszeniu zapowiedzi podczas uroczystej mszy parafialnej i nie stwierdziwszy żadnej przeszkody zapytałem uczciwego Józefa Leper'a z Szubina i i Małgorzatę Klimcowną(?) także(?) z Szubina a po uzyskaniu ich wzajemnej zgody, uroczyście połączyłem słowami przysięgi małżeńskiej w obecności Józefa Naroznego i Jakuba K?........

Z góry bardzo dziękuję za poświęcony mi czas!
Pozdrawiam
Bogusław
Ostatnio zmieniony ndz 07 gru 2025, 17:58 przez Nagórski_Bogusław, łącznie zmieniany 1 raz.
GrabowskiF

Sympatyk
Podziękował: 11 times
Otrzymał podziękowania: 12 times
Kontakt:

Re: Gorzyce 1793 J. Leper i Małgorzata

Post autor: GrabowskiF »

Nagórski_Bogusław pisze: ndz 07 gru 2025, 10:56 Gorzyce 4 Lutego (1793) Ja, Michał Laskowski wikariusz, po trzykrotnym ogłoszeniu zapowiedzi podczas uroczystej mszy parafialnej i nie stwierdziwszy żadnej przeszkody zapytałem uczciwego Józefa Leper'a z Szubina i i Małgorzatę Klimcowną(?) także(?) z Szubina a po uzyskaniu ich wzajemnej zgody, uroczyście połączyłem słowami przysięgi małżeńskiej w obecności Józefa Naroznego i Jakuba K?........
Gorzyce 4 Lutego (1793) Ja, Michał Laskowski wikariusz, po trzykrotnym ogłoszeniu zapowiedzi podczas uroczystej mszy parafialnej i nie stwierdziwszy żadnej przeszkody zapytałem uczciwego Józefa Leper'a z Szubina i i Małgorzatę Klimcowną itidem podobnie z Szubina, imtracto/ introducto prius domicilio po wcześniejszym ustaleniu miejsca zamieszkania, a po uzyskaniu ich wzajemnej zgody, uroczyście połączyłem słowami przysięgi małżeńskiej w obecności Józefa Naroznego i Jakuba Kanieckiego/Konieckiego.

:)
Pozdrawiam,
Filip

Obrazek

Szukam: Sebastian Grabowski,Katarzyna Midzińska, rodzice Jana ur. w 1834 - https://is.gd/liKDmI
Awatar użytkownika
kwroblewska

Sympatyk
Ekspert
Podziękował: 10 times
Otrzymał podziękowania: 13 times

Re: Gorzyce 1793 J. Leper i Małgorzata

Post autor: kwroblewska »

Nagórski_Bogusław pisze: ndz 07 gru 2025, 10:56
[...]

Gorzyce 4 Lutego (1793) Ja, Michał Laskowski wikariusz, po trzykrotnym ogłoszeniu zapowiedzi podczas uroczystej mszy parafialnej i nie stwierdziwszy żadnej przeszkody

"po trzykrotnym ogłoszeniu zapowiedzi podczas uroczystej mszy parafialnej" - to tak jakby trzy zapowiedzi ogłoszone były na jednej mszy a zapowiedzi ogłaszane były na mszach w trzy kolejne niedziele
... Jakub Koniecki i wielu innych obecnych.

warto korzystać z szukaj bo prawie wszystko już było np. Andrzej75
https://forum.genealodzy.pl/viewtopic.p ... 9c#p676803

--------
Krystyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - łacina”