Nazwisko: Zielinski
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=12303&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
W 1845 roku Andrzej Zieliński był chrzestnym ojcem na chrzcie Pauliny Pakielewicz w Rawie Mazowieckiej
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Franciszka Zielinska (ur. okolo 1827) byla zona Piotra Szadkowskiego (slub musial odbyc sie w polowie XIX w - dokladnej daty jeszcze nie znam). Mieszkali w Skierniewicach. Dziecmi ich byli: Felix Alexander Szadkowski, Michal Szadkowski, Zofia Szadkowska-Zurawska, Ludwika Szadkowska-Kowalewska, Antonina Szadkowska-Zalewska. Prawdopodobnie brat Franciszki Mateusz Zielinski byl chrzestnym ich syna Michala (1858?).
Pozdrawiam
Gosia
Pozdrawiam
Gosia
Moje wiadomosci na temat Franciszki Zielinskiej poszerzyla sie: urodzila sie ona w Skierniewicach w 1827 roku, a rodzicami jej byli Grzegorz Zielinski i Marianna z Blonskich.
W mojej rodzinie występuje nazwisko Zieliński - z Włocławka
Iwona
Iwona
Ostatnio zmieniony pn 13 cze 2011, 20:54 przez anowi1958, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kosinska_karolina

a ja mam Petronelę Kosińską zd. Zielińską (ur. 1864), która wyszła za mąż za Jana Kosińskiego (ur 1864). Mieli 2 dzieci: Józefa i Stanisława. Pochowani w Rokitnie Majątek
Pozdrawiam
Karolina
Pozdrawiam
Karolina
Witam.
W moim drzewie genealogicznym widnieje kpt. Antoni ZIELINSKI s. Piotra i Heleny ze Smiałowskich, ur. 2 II 1901 w Łukowie.
"W 1920 zołnierz 205 pp. Absolwent Oficerskiej Szkoły Inz. w Warszawie (1925). Ppor. mianowany od 1 VII 1925, kpt. od 1 I 1935. Słuzył w 6 i 1 p. sap. Studiował w Wyzszej Szkole Inzynierii w Warszawie. Zonaty z Bronisława Orzechowska, miał syna Zbigniewa. CAW, AP 2996, Odrz. 28 XII 1933; MiD WIH, L.W. 029/1 z IV 1940; Muz. Kat." Zginal w Katyniu.
W moim drzewie genealogicznym widnieje kpt. Antoni ZIELINSKI s. Piotra i Heleny ze Smiałowskich, ur. 2 II 1901 w Łukowie.
"W 1920 zołnierz 205 pp. Absolwent Oficerskiej Szkoły Inz. w Warszawie (1925). Ppor. mianowany od 1 VII 1925, kpt. od 1 I 1935. Słuzył w 6 i 1 p. sap. Studiował w Wyzszej Szkole Inzynierii w Warszawie. Zonaty z Bronisława Orzechowska, miał syna Zbigniewa. CAW, AP 2996, Odrz. 28 XII 1933; MiD WIH, L.W. 029/1 z IV 1940; Muz. Kat." Zginal w Katyniu.
Dzis na cmentarzu w Sutton (Londyn, Wielka Brytania) natknelam sie na grob, ktorego juz niemalze nie widac gdyz zupelnie porosl trawa. Zlozylam szczatki polamanej plastikowej tabliczki. Imie bylo nieczytelne, nazwisko Zielinska, lat 71, zmarla w 2002 roku "Mama, Babcia, Danka". Wnioskuje zatem, ze ow Zielinska nosi imie Danuta.
Witam
Moja 3 prababcia- Agnieszka Zielińska ślub wzieła z Pawłem Śledź w 1871 w Nowej Cerkwi- według aktu ślubu była panną z Morzeszczyna lat 32, lecz niestety nie mam jeszcze jej aktu urodzenia. Zmarła w 1907 w Dzierżążnie w wieku 69 lat.
Moja 3 prababcia- Agnieszka Zielińska ślub wzieła z Pawłem Śledź w 1871 w Nowej Cerkwi- według aktu ślubu była panną z Morzeszczyna lat 32, lecz niestety nie mam jeszcze jej aktu urodzenia. Zmarła w 1907 w Dzierżążnie w wieku 69 lat.
Witam.
A macie rodziny w Kieleckim??
Sprawa dotyczy Franciszka Zielińskiego ur. prawdopodobnie 1881
Cieśla, zdun ... ostatnie lata spędzil w Opatowie.
Zona to Aniela Zieliński z d. Kubala ur.1892 (nie wiem gdzie) śmierć Ćmielów / Ostrowiec św.
Rodzicami Franciszka byli chyba Piotr i Balbina. Anieli nie znam - szukam.
A macie rodziny w Kieleckim??
Sprawa dotyczy Franciszka Zielińskiego ur. prawdopodobnie 1881
Cieśla, zdun ... ostatnie lata spędzil w Opatowie.
Zona to Aniela Zieliński z d. Kubala ur.1892 (nie wiem gdzie) śmierć Ćmielów / Ostrowiec św.
Rodzicami Franciszka byli chyba Piotr i Balbina. Anieli nie znam - szukam.
-
Monika_Piras

- Łopiński_Jacek

- Kontakt:
Witam 
Zielińscy również w moim "drzewie" ("Moja genealogia" w stopce).
Parafie: Radoszyce (świętokrzyskie) i Dłutów (łódzkie).
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński
Zielińscy również w moim "drzewie" ("Moja genealogia" w stopce).
Parafie: Radoszyce (świętokrzyskie) i Dłutów (łódzkie).
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński
Moja genealogia
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl
- bozenabalaw