Proszę o pomoc w odczytaniu - j. polski

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
aniemirka

Sympatyk
Podziękował: 2 times

Proszę o pomoc w odczytaniu - j. polski

Post autor: aniemirka »

Bardzo proszę o pomoc w odczytaniu zapisu w metryce zgonu Stefana Turko, który umarł nagle bez przyjęcia Sakramentów Świętych.....?
I dalszej części zapisu (3 czy 4 słów) nie mogę odczytać...

https://zapodaj.net/plik-LabWaXVDxI
Pozdrawiam
- Ania

W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
Awatar użytkownika
Tyczkowski_Piotr

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 17 times

Re: Proszę o pomoc w odczytaniu - j. polski

Post autor: Tyczkowski_Piotr »

Aniu, moim zdaniem akt ten brzmi:

„Dnia 18 listopada. [Ub?]: Stefan Turko umarł nagle bez przyjęcia SS: Sakramentów przez upadnienie przypadkowo z drzewa — X. A. Sosnowski”

Pozdrawiam - Piotr
Awatar użytkownika
aniemirka

Sympatyk
Podziękował: 2 times

Re: Proszę o pomoc w odczytaniu - j. polski

Post autor: aniemirka »

Piotrze, pięknie dziękuję 😀
Tak długo się w ten zapis wpatrywałam i nic mi sensownego do głowy nie przychodziło...
Pozdrawiam
- Ania

W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”