Barlasch - Szukam rodziny

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Przemek_Barlasch

Barlasch - Szukam rodziny

Post autor: Przemek_Barlasch »

Witam serdecznie,
Szukam więcej informacji o rodzinie Barlasch najbardziej zależy mi na opowieściach, historiach związanych z rodziną Barlasch i jej poszczególnymi osobami. U większości osób posiadam daty urodzenia i daty zgonów. Drzewo mam bardzo dobrze rozbudowane do ok 1750 roku dzięki pomocy pewnego znajomego. Moja rodzina generalnie pochodzi z Jastarni, to ród rybacki.

Moim dziadkiem jest Albert Barlasch ur. 21.11.1940r a zm. 19.09.2017r
pradziadek to Antoni Barlasz ur. 17.09.1906r a zm. 6.02.1979r obaj żyli w Jastarni - Bór
Dalsze pokolenia też znam. Wierzę w moc internetu. Mam nadzieję że mi pomożecie. Bardzo dziękuję ☺️
Jan.Pacek

Sympatyk
Podziękował: 1 time
Otrzymał podziękowania: 12 times

Re: Barlasch - Szukam rodziny

Post autor: Jan.Pacek »

zeczywiście duże masz drzewo na MH.
Możeasz w<jaśnić, dlczego żadna z kobiet mężatek nie ma pokazanego nazwiska panieńskiego?
Do tego Janina Barlaasch jest zapisana jako Janina Wiśniewska, a to przecież nazwisko po mężu.
Weź przykład z drzewa Mariana Lozińskiego, który robi to samo drzewo i zobacz jak należy nazwiska mężatek zapisywać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”