Wiek osoby ze zdjęcia .

Pomoc w odczytaniu starych fotografii.. Galerie zdjęć; Jak zrobić zdjęcie dokumentów: Księgi metrykalne, mikrofilmy ; Poradnik.., sprzęt fotograficzny...

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Wiek osoby ze zdjęcia .

Post autor: Marynicz_Marcin »

Witam!
Ile tak orientacyjnie mogła mieć lat moja ciocia ?
Poszukuję aktów zgonów moich dwóch wujków, ale za nic w świecie nie mogę ich znaleźć . Ten wycinek jest ze zdjęcie z pogrzebu jednego z braci.
Z góry dzięki ;)

Pozdrawiam,
Marcin
Ostatnio zmieniony pn 29 sie 2011, 00:47 przez Marynicz_Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
igoriosso

Administrator Geneteki
Legenda

Wiek osoby ze zdjęcia .

Post autor: igoriosso »

Jak dla mnie to 6-8 lat.
Chyba dobrze byłoby porównać dodatkowo wzrost z innymi osobami na zdjęciu, może warto zamieścić całość?
IgorD.
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Wiek osoby ze zdjęcia .

Dodam, że ta ciocia urodziła się w 1947 , babcia (stoi za ciocią i ma twarz skierowaną ku trumnie) urodziła się w 1929 , dziadek (na lewo od babci) urodził się w 1924. Reszty ludzi nie znam . Miejsce również nie określone.
Ostatnio zmieniony pn 29 sie 2011, 00:46 przez Marynicz_Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Konstancia

Sympatyk

Wiek osoby ze zdjęcia .

Post autor: Konstancia »

Witam!
Powiedzialabym 7 lat, mam bliska krewna w tym wieku i tak mi jej twarz i wiek i calosc pasuja pod ten wiek.
Ogolnie miedzy 7-8 lat bym Panska ciocie wpasowala.
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Wiek osoby ze zdjęcia .

Dziękuję bardzo :)
Konstancjo - na tym forum mówimy sobie na Ty , nie ma tu Pań i Panów .
Byłem w tym roku w urzędzie zobaczyć do teczki dowodowej mojej babci i jest tam data urodzenia tego dziecka - kwiecień 1952, czyli ciocia wtedy już miała 5 lat. Po ubiorze osób w kaplicy (?) można wywnioskować , że była to późna jesień, zima albo wczesna wiosna. Dziecko nie wygląda na 1,5 roku, więc musiało umrzeć na przełomie 1952 i 1953 . Ciocia miała wtedy 5,5 roku .
Najgorzej jednak z miejscem zgonu .. Moi dziadkowie co chwile zmieniali miejsce zamieszkania i chyba każde dziecko urodziło się w innej miejscowości. Mam podejrzenia, że miejscem zgonu był Białogard. Napisałem do nich w tej sprawie, ale od miesiąca cisza..
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fotografie, Galerie zdjęć, Jak fotografować dokumenty”