Bylina, Ryll ( Ryl )
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
bylina_tomek
Bylina, Ryll ( Ryl )
W parafii mojego dziadka stworzyłem drzewo genealogiczne od początku XIX ( brak starszych ksiag metrykalnych ), natomiast z tradycji ustnych jakie posiadam wynika, że Bylinowie z okolic Kocka przybyli z Mazowsza. Poszukuję potwierdzenia i jak najwięvej informacji na ten temat. dziękuję.
- Szczerbiński

Bylina, Ryll ( Ryl )
Witam!
Jeśli są to Bylinowie z Mazowsza, to Boniecki umieszcza ich w ziemi czerskiej. Przypuszcza się, że pochodzą z rodu Bylinów h. Belina Pozdrawiam. Jerzy
Jeśli są to Bylinowie z Mazowsza, to Boniecki umieszcza ich w ziemi czerskiej. Przypuszcza się, że pochodzą z rodu Bylinów h. Belina Pozdrawiam. Jerzy
Ostatnio zmieniony wt 07 cze 2011, 14:48 przez Szczerbiński, łącznie zmieniany 1 raz.
-
bylina_tomek
Bylina, Ryll ( Ryl )
Dziekuję za odpowiedź. Takimi danymi dysponuję i ja. Wiem, że np. pałac w Suchej Szlacheckiej od XIV do XVI w. należał do rodziny Bylinów. Przypuszczam, że w jakimś okresie ulegli pauperyzacji, skoro szukali szczęścia poza Mazowszem. prosze mi wskazać, jeśli to możliwe, gdzie powinienem szukać informacji o tym. Pozdrawiam.
Bylina, Ryll ( Ryl )
witam, o których Rylów chodzi ? mam informacje o Rylach z Neudorfu-Neubrowa
pozdrawiam Andrzej
pozdrawiam Andrzej
-
bylina_tomek
Bylina, Ryll ( Ryl )
Witam. Chodzi mi o Olendrów z Neudorfu-Neubrowa, a konkretnie o Rylów-Krystianowskich. Pozdrawiam.
-
bylina_tomek