Wykaz 7671 osób w moim drzewie

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
wojtwk1912

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Wykaz 7671 osób w moim drzewie

Post autor: wojtwk1912 »

Ostatnio uaktualniłem wykaz osób w swoim drzewie genealogicznym. Na stronie opublikowałem 7671 osób. Połączyłem w nim moją rodzinę Wilskich z rodziną mojej żony Zakrzewscy. Geograficznie drzewo obejmuję głównie Mazowsze zachodnie, Warszawę, okolice Warszawa ; Stare Babice, Kobyłka, Pruszków, obecne województwo zachodniopomorskie. Nie brak jednak i innych miejsc w kraju i na świecie.
Indeks nazwisk znajduję się po prawej stronie w ułożonych alfabetycznie zakładkach.

Wykaz osób opublikowałem na stronie: http://www.wilski.dbv.pl

Jeśli ktoś się tam pofatyguję i znajdzie swoich to proszę o kontakt.

Pozdrawiam i zaprasza Wojtek Wilski
Ostatnio zmieniony czw 05 sty 2012, 17:43 przez wojtwk1912, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Morawicka_Justyna

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Wykaz 1550 osób w moim drzewie

Post autor: Morawicka_Justyna »

Witam, gratuluję strony. Z zainteresowaniem przejrzałam wykaz. Znalazłam małżeństwo: 530. KOZIŃSKA, Rozalia, * 1812
i Józef WILSKI.
Nie wiem czy masz te informacje, bo w wykazie ich nie widzę....
http://szukajwarchiwach.pl/72/158/0/-/25/str/1/35/#tab2 skan 344 akt 65
To ślub ich córki z Aleksandrem Luchowskim.
A poniżej jej tablica nagrobna na warszawskich Powązkach:
http://tinypic.com/r/344pmas/7

Pozdrowienia
Justyna
Awatar użytkownika
wojtwk1912

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Przez wakacje udało mi się wzbogacić ilość osób w moim drzewie z 1550 do ponad 3000. Opublikowałem je podobnie jak poprzednio na stronie:

http://www.wilski.dbv.pl

Pozdrawiam Wojtek Wilski
Awatar użytkownika
wojtwk1912

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Wykaz 4127 osób w moim drzewie

Moje drzewo urosło do ponad 4000 osób. Większość pochodzi z parafii Mszczonów, Chojnata, Wilków, Latowicze i wielu warszawskich. Oczywiście są i z innych miejscowości. Zapraszam do przeglądania spisu na stronie:

http://www.wilski.dbv.pl

Pozdrawiam Wojtek Wilski
Awatar użytkownika
igoriosso

Administrator Geneteki
Legenda

Post autor: igoriosso »

czyżby Daniszewscy z Ltwy? pozdrawiam,
IgorD.
Awatar użytkownika
MonikaS7

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: MonikaS7 »

Witam,

znalazłam swoich. Klara Kociszewska i Jan Ciachorowski (1275) to rodzice mojej 4xprababci Marcjanny Ciachorowskiej, po mężu Puchała.

Pozdrawiam
Monika
Awatar użytkownika
wojtwk1912

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Daniszewscy

Eleonora Badowska, córka Józefa Badowskiego i Eufrozyny zd.Czarnowska była żoną Szymona Józefa Kalasantego Cedro-Daniszewskiego z Daniszewa h. Cholewa ur. w Kadzidłowie (Grabowie ?) w 1740 roku. Był on komisarzem sejmowym na sejmie 1775 roku. Syn Antoniego i Agnieszki z Wolskich. Pochodzili oni z dawnego powiatu przedeckiego, obecnego kolskiego w województwie wielkopolskim.

Ciachorowski

Jan Ciachorowski i Klara zd. Kociszewska mieli 5 dzieci: Paweł, Anna, Józef, Franciszka i Antoni. O Marcjannie nie wiedziałem. Na pewno uzupełnię, proszę jednak o bliższe dane na priv.

Pozdrawiam Wojtek Wilski
ewab.

Sympatyk
Adept

Post autor: ewab. »

Jeżeli nie będzie problemu, to czy mogłabym prosić o jakieś bliższe dane n/w osób? Poszukuję przodków o nazwisku Czajkowska, z Warszawy MBLoretańskiej, ale również woj. mazowieckie.

527. CZAJKOWSKA, Marianna
oo Marcin MICHALIK
528. CZAJKOWSKA, Tekla Cecylia, * Praga 1815
oo Warszawa/par.Loterańska 1842 Wicenty LUCHOWSKI
529. CZAJKOWSKI, Piotra
oo Tekla GURMUSZ

Serdecznie pozdrawiam
Ewa Burba
Awatar użytkownika
MajaWojdalski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: MajaWojdalski »

Panie Wojtku,

Czy wie pan cos wiecej o Elzbiecie WOJDALSKIEJ. Rodzina mojego meza pochodzi z Wylezina. Wspolczesnym Elzbiecie byl Antoni, maz Marii, ojciec Jakuba (1876-1952). Czy byli spokrewnieni z Elzbieta?

Dziekuje,

Maja Wojdalska
Awatar użytkownika
wojtwk1912

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Czajkowski

Tomasz Czajkowski i jego żona zd. Gurmusz, oboje zmarli przed 1842 rokiem, mieszkali na Pradze, byli oni rodzicami Tekli urodzonej w 1815 roku, drugiej żony Wincentego Luchowskiego, wdowca po Mariannie Dudzińskiej. Syn Wincentego i Marianny Aleksander wziął ślub w 1851 roku z Rozalią Wilską. Wincenty miał z Teklą czworo dzieci Anna, Anastazja, Jan, Rozalia. Wincenty zmarł w 1854 roku.

Wojdalski

Elżbieta z Wojdalskich ur. 1825 to żona Jana Brzezińskiego ur. 1824, brata dziadka mojej babci Walerii Wilskiej zd. Gałązka. Analizując przeglądane księgi parafii Chojnata (AP Łódź ) zauważyłem iż bardzo wiele rodzin napłynęło tam w połowie XIX w. Większość pochodziła z okolicznych parafii. Czy Wojalscy z Wylezie mieszkali tam na stałe to nie jestem tego pewien. Zapewne Elżbieta była skoligacona z Antonim, może rodzeństwo, może ciotka. Warto ustalić ich rodziców. Moi Brzezińscy i Gałązki pojawiają się tam ok. 1850 i na pewno mieszkają tam do dziś. Bogactwo Wojalskich to jest w parafii Wilków, skąd są też i Wilscy.

Pozdrawiam Wojtek Wilski
grazynkap

Sympatyk

Post autor: grazynkap »

Serdecznie witam,
i gratuluję strony.
Czy mogę prosić więcej informacji o Polkowskiej Mariannie?.
pozdrawiam Grażyna
ewab.

Sympatyk
Adept

Post autor: ewab. »

Bardzo dziękuję za informację o Czajkowskich. Niestety nie są to (chyba) przodkowie, których szukam. Marianna Czajkowska była moją prababką i mam tylko jej akt urodzenia i akt urodzenia jej nieślubnej córki, a mojej babki Pauliny Czajkowskiej. Wszystko to działo się na Pradze, ale mimo usilnych starań nic więcej znaleźć nie mogę.
Serdecznie pozdrawiam
Ewa Burba
Awatar użytkownika
MajaWojdalski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: MajaWojdalski »

Panie Wojtku,

Dziekuje za info o Elzbiecie Wojdalskiej. Udalo mi sie znalezc znacznie wiecej informacji o rodzinie Wojdalskich i powiazaniach miedzy Wylezinem i Wilkowem dzieki stronie panstwa Anny i Leszka Wojdalskich:

http://wojdalscy.republika.pl/wojdalscy_polska.htm
Dzieki niej moge ustalic pradziadow meza po mieczu do polowy XVIw. :)))

Pozdrawiam
]
Maja Wojdalska
Awatar użytkownika
wojtwk1912

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Polkowska

Marianna Polkowska to żona Ignacego Żółkiewskiego, ich synem był mój 3 pradziadek Augustyn Żółkiewski. Żona Augustyna to Salomea z Tymińskich ( 1779-1847). Ich córka Tekla Żółkiewska , a moja praprababka, urodził się w Niemirowicach par. Biała Rawska w 1823 roku. Zakładam iż Marianna Żółkiewska zd.Polkowska ur. się ok. 1730 roku. Najprawdopodobniej pochodziła z parafii Biała Rawska, ale są to tylko przypuszczenia.

Wojdalscy - przesłałem na priv

Pozdrawiam Wojtek Wilski
monika_kurek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: monika_kurek »

Witam, ze zdziwieniem (:wink:) odkryłam u Pana osobę ode mnie - Franciszka Kaniak, jak i sporo osób z moich stron - z Marek, pojawia się tam jeszcze kilka nazwisk które mam u siebie (Grabowscy, Waś, Maciołek, Paciorek)...
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”