Spisy pracowników służby leśnej

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Dworacki_Juliusz

Sympatyk

Post autor: Dworacki_Juliusz »

Witam. Mam pytanie, czy istnieją może i gdzie ew. można szukać archiwalnych spisów osobowych pracowników służby leśnej w PRL. Chciałbym ustalić w jakim leśnictwie pracował mój wujek-leśnik na przełomie lat 50'tych i 60'tych, wiem tyle to było w okolicy Świebodzina.
marbl

Sympatyk

Post autor: marbl »

moze zwrócić sie do właściwej regionalnej dyrekcji lasów państwowch
http://www.warszawa.lasy.gov.pl/web/rdlp_warszawa
marek
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Re: Spisy pracowników służby leśnej

Post autor: Marynicz_Marcin »

Dworacki_Juliusz pisze:Witam. Mam pytanie, czy istnieją może i gdzie ew. można szukać archiwalnych spisów osobowych pracowników służby leśnej w PRL. Chciałbym ustalić w jakim leśnictwie pracował mój wujek-leśnik na przełomie lat 50'tych i 60'tych, wiem tyle to było w okolicy Świebodzina.
Nie wiem, czy Ci coś to pomoże, ale mieszkam w okolicy Świebodzina i wiem, że niedaleko stąd (Rogoziniec) jest szkoła leśnicza. W połowie ubiegłego wieku była to najlepsza szkoła leśnicza. Uczęszczał tam mój dziadek. Może Twój wujek też tam chodził do szkoły ? I po tym pracował blisko byłej szkoły? :)
Dworacki_Juliusz

Sympatyk

Re: Spisy pracowników służby leśnej

Post autor: Dworacki_Juliusz »

Do szkoły na pewno nie chodził, bo w tych czasach pracował już jako starszy człowiek a pochodził z zaboru rosyjskiego. Z przekazów rodzinnych wiem tyle że to była jakaś leśniczówka. Po prawdzie to nie wiem nawet gdzie umarł i szukam jakieś wskazówki. :/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”