Spis miejscowości Diecezji Łuckiej

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
Goś_Edmund

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Spis miejscowości Diecezji Łuckiej

Post autor: Goś_Edmund »

Ten post kieruje do poszukiwaczy swych przodków na Wołyniu.
W roku ubiegłym w trakcie dyskusji na forum genpolu zadeklarowałem wykonanie spisu miejscowości w/g parafii byłej Diecezji Łuckiej. Nie wiedziałem, że będzie to takie trudne zadanie. Gdyby nie Elenchus ecclesiarum et cleri sacecularis et regularis dioecesis Luceoriensis pro anno Domini1938 to praca przebiegała by może i pół roku. Ale pomoc kolezanki z Lublina (Aśka1) ktora zakupiła na KUL-u pomoc naukową dla mnie niezbędną tj. tom 72 Archiwa, Biblioteki i Muzea Koscielne skróciła ma pracę do trzech miesięcy. Dodatkowo wykonałem wykaz Parafii Diecezji Łuckiej z datą ich erygowania. I jako całość pokazała się na Genpol-u na początku wrzesnia. Niech innym i na tym forum służy jako pomocna wskazówka w trakcie poszukiwań.
Edmund Goś
Awatar użytkownika
Kuziński_Andrzej

Członek PTG

Post autor: Kuziński_Andrzej »

Edziu,
Aż mi szkoda, że moi przodkowie nie pochodzą z tamtych terenów. Wspaniała robota. :)
Gratuluję i podziwiam
Andrzej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasoby internetowe”