Nazwisko: Ładomirski
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=12920&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
Gość
Wydaje się, że obecnie w Polsce nazwisko to nosi jedna tylko rodzina.
W br odbędzie się XVII Zjazd Klanu Ładomirskich i Kraińskich.
Poszukuję potomków Barbary z Ładomirskich żony Jana Bańkowskiego parocha parafii greko-katolickiej z Rzepnika XVIII w.
Poszukuję także jakichkolwiek/wszelkich informacji o innych rodach noszących dawniej to nazwisko o których można znaleźć informacje w różnych źródłach.
1. Uruski - Ładomirscy na Mazowszu, koniec XVII w.
2. Indeksy Krzysztofa Dławichowskiego (Projekt Poznań) - Ładomirscy z Kazimierza Biskupiego XIX w.
3. różne źródła - Ładomirscy na Podolu (Kumory, Kamieniec) oraz w Tobolsku, we Francji (Lyon) i Algierze XIX w
4. różne źródła - nieślubne potomstwo Rimskiego-Korsakowa (gubernia mohylewska, gubernia czernichowska, Petersburg, Ladomirovka, Bratcevo, Warszawa)
Pozdrawiam
Hubert Niewęgłowski
W br odbędzie się XVII Zjazd Klanu Ładomirskich i Kraińskich.
Poszukuję potomków Barbary z Ładomirskich żony Jana Bańkowskiego parocha parafii greko-katolickiej z Rzepnika XVIII w.
Poszukuję także jakichkolwiek/wszelkich informacji o innych rodach noszących dawniej to nazwisko o których można znaleźć informacje w różnych źródłach.
1. Uruski - Ładomirscy na Mazowszu, koniec XVII w.
2. Indeksy Krzysztofa Dławichowskiego (Projekt Poznań) - Ładomirscy z Kazimierza Biskupiego XIX w.
3. różne źródła - Ładomirscy na Podolu (Kumory, Kamieniec) oraz w Tobolsku, we Francji (Lyon) i Algierze XIX w
4. różne źródła - nieślubne potomstwo Rimskiego-Korsakowa (gubernia mohylewska, gubernia czernichowska, Petersburg, Ladomirovka, Bratcevo, Warszawa)
Pozdrawiam
Hubert Niewęgłowski
- Dławichowski

- Kontakt:
Dzień dobry!
Hubert. Napisz do mnie na: dlawich@wp.pl
Bedę podsyłał akty, które napotkam indeksując Kazimierz Biskupi.
Krzysiek
Hubert. Napisz do mnie na: dlawich@wp.pl
Bedę podsyłał akty, które napotkam indeksując Kazimierz Biskupi.
Krzysiek
O mnie:
http://www.dlawich.pl/
http://www.dlawich.pl/