Nazwisko: Gajda

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=2565&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Awatar użytkownika
meggy

Sympatyk

Post autor: meggy »

Mam w moim drzewie Gajda z lubelskiego- Krezownica Jara, Zabia Wola...!

MariaGajda wyszla za maz za Piotra Pasciak, moze jest powiazanie?

Pozdrowienia Meggy
marbl

Sympatyk

Post autor: marbl »

Witam, poszukuję informacji o Amalii (Amelii) Gajda wyszla za mąż za Gustawa Blocha (ewangelik) ok. roku 1880 prawdo podbnie pochodziła z okolic Lublina, ich dzieci były też ewangelikami z tergo co wiem zajmowali sie prowadzeniem folwarków, marek
Alan_Jakman

Członek PTG
Adept
Kontakt:

Post autor: Alan_Jakman »

W moim drzewku także występuje nazwisko Gajda. Dokładnie Karol Gajda, mieszkał w Chojnicach miał żonę Stanisławę Wybieraniec.
Pozdrawiam
Alan Jakman
Pozdrawiam,
Alan Jakman

Periodyk genealogiczny
More Maiorum
Bozik_Ewa

Sympatyk

Post autor: Bozik_Ewa »

Ja również jestem zainteresowana tym nazwiskiem ale w podlaskiem
Może ktoś natknął się Kazimierza Gajdę, miał żonę Elżbietę z domu Walendziuk
elizagajda

Sympatyk

Post autor: elizagajda »

Witam,moja rodzina o nazwisku Gajda pochodzi prawdopodobnie z Mozolic lub Słowików okolice Kozienic(dawne woj. radomskie)szczególnie interesują mnie miejscowości ,Mozolice, Słowiki,Psary,Samwodzia.Z bocznej lini zamieszkali na śląsku-Będzin i Chorzów.pozdrawiam e.gajda :)
Ostatnio zmieniony pn 14 lip 2014, 20:25 przez elizagajda, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
robert.kantorek

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: robert.kantorek »

Witam!
W moim drzewie znajduje się bardzo wielu Gajdów, gdyż jest to nazwisko panieńskie mojej mamy... Rodzina pochodzi w centralnej polski, a dokładnie parafia Chruslin i Domaniewice.....
Pozdrawiam
Robert
Awatar użytkownika
Różyński_Szymon

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Różyński_Szymon »

Witam,
Bardzo duża liczba mieszkańców noszących nazwisko Gajda występowała i zapewne nadal występuje w miejscowościach Hyżne, Dylągówka oraz Grzegorzówka na podkarpaciu.
Pozdrawiam
dRob

Sympatyk
Mistrz

Post autor: dRob »

Nazwisko od dawna występuje w okolicach Przysuchy (woj. mazowieckie, dawne radomskie). Odnotowywane w księgach już na przełomie XVIII i XIX w. (miejscowości Pomyków i Kozłowiec). Początkowo zapisywano je jako Gaydzinski / Gaydowski, później Gayda (Gajda).
Pozdrawiam
Robert
madzia_rafal

Sympatyk

Post autor: madzia_rafal »

Mój prapradziadek Michał Gajda ożeniła się z Katarzyną Dudą. Z zawodu był kowalem i pracował na dworach w województwie Świętokrzyskim. Mieli oni siedmioro dzieci. Niestety z powodu, iż często przemieszczali się z dworu do dworu nie udało mi się ustalić miejsc ich narodzin, ani tego, skąd pochodzi Michał.
andrzej_gajda

Post autor: andrzej_gajda »

Pradziadek Wojciech Gajda mieszkał w Sokolnikach powiat Lwów, tam urodził się Dziadek Józef i Ojciec Mieczysław.
Michał_Paweł

Sympatyk

Post autor: Michał_Paweł »

Mam w drzewie Kajetana Gajdę- "dziada żebraka", który w 1839 w Truskolasach poślubił siostrę mojej praprapraprababki - Katarzynę Widułę. Mieli córkę Marcyannę urodzoną w 1940, ale dziecko zmarło niedługo po przyjściu na świat.
Awatar użytkownika
Marek.Podolski

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marek.Podolski »

Mam w drzewie małżeństwo: Wojciech Wróbel i Marianna z d. Gajda córka Wawrzyńca (ślub 1-06-1835 r. Dylągówka woj. Podkarpackie teraz). Mieli dzieci: Marcina, Antoniego, Marię.

Pozdrawiam
Marek
zibi3637

Post autor: zibi3637 »

Witam, moja rodzina o nazwisku Gajda pochodzi z Klikowa obecnie Tarnów.
Dziadek Piotr Gajda ur. w 1888 r. w Klikowej. Nazwisko mojej prababki Cyz lub Czyż. Służył w Centrum Wyszkolenia
Kawalerii w Grudziądzu jako żołnierz zawodowy do 1939r. Szukam dziadka rodziny z okolic Tarnowa. Pozdrawiam.
Gajda

Sympatyk

Post autor: Gajda »

Moja rodzina o nazwisku Gajda pochodzi z Kamionki Strumiłowej, Gródka Jagielońskiego. Mój Pradziadek Jan Gajda zm.1930 r.,jego żona Helena zd. Nadolska zm. 1938 r.. Mój dziadek Władysław Gajda ur. w 1885 r., jego żona Maria zd. Łakomska ur. 1896 r.Poszukuję wszelkich informacji o rodzinie dziadków i pradziadków.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”