Adamska_B pisze:Witam
Panie Romanie,bardzo dziekuję za pomoc.Najbardziej pasującą osobą jest nr3,zastanawiam sie tylko czy jest jakaś możliwość odnalezienia aktualnie żyjących osób z tej rodziny.Wysłałam kiedyś list pod ostatni adres który posiadała moja babcia i na jej prożbę i daną obietnicę szukam lecz bez efektu.
Wygląda, ze Anna wyszła ponownie za mąż. W spisie z 1930 roku występuje już jako Angeline Spata. Mąż Mike Spata. Pobrali sie ok. 1928 bo Mike ma 48 lat a jego wiek przy pierwszym małżeństwie jest podany jako 46 - a więc prawdobodobnie Anna/Angeline była jego pierwsza żoną. Dzieci (z nazwiskiem z pierwszego małżeństwa): Leon Ruszala l.20, William Ruszala l. 15, Helen J Ruszala l.12, Bernice Ruszala l. 12 i Henry Ruszala l. 10.
William/Bolesław Ruszala zmarł prawdopodobnie na Florydzie (32711 Clermont, Lake, Florida, United States of America) w styczniu 1979, wg. bazy danych SSN. Szukając dalej danych o tym Bolesławie natknąłem się na drzewo rodzinne na Ancestry. W drzewie tym wymienieni są następujący przodkowie Bolesława:
Frank Ruszala+Catherine Pitko
|
John Ruszala + Aniela Barcz
|
Jadwiga, Leon, Boleslaus, Bronisława (ta sama rodzina co w spisie)
Jeśli wygląda to na poszukiwaną rodzine to powinno się dać nawiązac kontakt z żyjącymi potomkami (przynajmniej z osobą która opublikowała to drzewo).
Pozdrawiam,
Roman