z tych nazwisk posiadam tylko jedno Pietrzykowski Mieczysław (1902-1970) pedagog, organizator szkonictwa wyzszego i działacz oswiatowy urodzony w Iwaniskach powiatu opatowskiego, w rodzinie nauczycieli Stanisława i Barbary Bociarskich - jesli to ta osoba prosze o info zwrotne jest cały życiorys - pozdriwam
Tak, to jedna z poszukiwanych przeze mnie osób. Nazwisko rodowe matki powinno brzmieć Boczarska, a nie Bociarska jak błędnie zapisano.
Życiorys proszę przesłać na priva w dogodnym dla siebie terminie. Jeśli istnieje taka możliwość, byłbym również bardzo wdzięczny za podanie lokalizacji grobu.
Panie Januszu dysponuje Pan sporymi informacjami czy próbował Pan znaleźć jasiek informacje przez kancelarie cmentarną? Niestety u mnie w wykaz książkowych z takim nazwiskiem sie nie spotkałam.
Chciałbym się zapytać o Skorżyńskich. Ciekawe czy jest jakaś wzmianka o Ejsmondach. W Radomiu zmarł Aleksander Ejsmond (1834-1891), ojciec znanego malarza Franciszka Teodora, a dziadek pisarza Juliana Ejsmonda.
Mam informacje tylko o Skorżyńskim Jerzy (1913 - 1989) - adwokat, dziekan Okręgowej Rady Adwokacjiej w Radomiu - jesli to szukana osoba to reszte infoemacji przesle na priv.
Pozdrawiam D.
Bardzo dziękuję. Usiłuję odbudować linie genealogiczne Ejsmondów, Szczygłowskich i Skorżyńskich z Ziemi Radomskiej. Z tego co wiem kolebką Skorżyńskich jest Skaryszew. Jestem bardzo ciekaw rodziców tegoż Jerzego, część tego rodu przeniosła się do Radomia już w latach 30. XIX wieku. Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje.
Witaj,
ja poszukuję od dłuższego czasu aktu zgonu lub jakiejś poszlaki w sprawie śmierci mojego pradziadka.
Ponoć w Radomiu zmarł, w szpitalu.
Prosiłbym o sprawdzenie takeij osoby: Stanisław Dąbrowa (ewentualnie Dombrowa).
Radek
Ostatnio zmieniony wt 25 paź 2011, 08:26 przez redie, łącznie zmieniany 1 raz.
Doroto. Z nieba mi spadłaś. Kochana, tam leżą na 99% Pakielewicze. Tak kojarzy moja mama z dzieciństwa. Proszę Cię bardzo, bardzo o wypisanie mi wszystkich z danymi. To dla mnie niezwykle cenne. I Ignacy Chrzanowski z Pauliną z Pakielewiczów Chrzanowską - gdyby było.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720