Nazwisko: Nowik
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=12900&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Moi Nowikowie pochodzą z Wiązowca, wsi położonej niedaleko Nieświeża (dzisiejsza Białoruś). Michał Nowik (syn Jana) był tamtejszym gajowym. Wiem tylko, że prawdopodobnie miał brata Juliana i siostrę Annę (czy więcej rodzeństwa - nie wiem). Rodzina Michała Nowika została w 1940 r. zesłana w okolice Archangielska, po wojnie wrócili na ziemie odzyskane. Jakie były losy jego rodzeństwa nie wiem, a chciałabym wiedzieć 
- RobertNowik1984
Część chętnie się dowiem czy coś więcej o rodzinie Nowik się dowiedziałaś to nazwisko jest popularne ale nie rozumiem czemu nie jesteśmy. Tymi ludźmi spokrewnieni ...
Witam, nie znamy się, ale mamy to samo nazwisko, nazywam się Robert
Nowik Szukam rodziny Nowik.
Mój dziadek Marian Nowik, żona Bolesław z domu Borysewicz, miała
rodziców Aleksandrę +1964 Anne Nowik * 1895 +1992 (jedyne dziecko z domu Pul) pochowana w Sokólce mieszkała w małej wiosce Planteczka koło Sokółki Polska - Aleksander miał braci Józefa Nowika, Daniela
Nowika (Edward Nowik zamieszkały w Charkowie - ZSRR, ul. Sumska ??) (I siostra Teofile Nowik * 6.10.1907 +27.10.1974 Charlińska przez jej męża pochowanego w Pieszycach Polska)
Ostatnio udaje mi się znaleźć informacje, że w latach 1936–1937
wychodzi, że Jan, Aleksander i Daniel Nowik z Planteczki lub Planty pod
Sokółką dziedziczyli po Nowik Piotrze ... To może być ich ojciec.
Nie mam żadnych dalszych informacji o rodzicach i rodzeństwie Aleksandra ani o bliskiej lub dalszej rodzinie. Proszę o pomoc.
Czy to coś ci mówi? Proszę o kontakt, jeśli coś jest prawidłowe.
Dziękuję Robert Nowik
Witam, nie znamy się, ale mamy to samo nazwisko, nazywam się Robert
Nowik Szukam rodziny Nowik.
Mój dziadek Marian Nowik, żona Bolesław z domu Borysewicz, miała
rodziców Aleksandrę +1964 Anne Nowik * 1895 +1992 (jedyne dziecko z domu Pul) pochowana w Sokólce mieszkała w małej wiosce Planteczka koło Sokółki Polska - Aleksander miał braci Józefa Nowika, Daniela
Nowika (Edward Nowik zamieszkały w Charkowie - ZSRR, ul. Sumska ??) (I siostra Teofile Nowik * 6.10.1907 +27.10.1974 Charlińska przez jej męża pochowanego w Pieszycach Polska)
Ostatnio udaje mi się znaleźć informacje, że w latach 1936–1937
wychodzi, że Jan, Aleksander i Daniel Nowik z Planteczki lub Planty pod
Sokółką dziedziczyli po Nowik Piotrze ... To może być ich ojciec.
Nie mam żadnych dalszych informacji o rodzicach i rodzeństwie Aleksandra ani o bliskiej lub dalszej rodzinie. Proszę o pomoc.
Czy to coś ci mówi? Proszę o kontakt, jeśli coś jest prawidłowe.
Dziękuję Robert Nowik