Nazwisko: Meger

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=9590&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Awatar użytkownika
Alfut_Piotr

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Alfut_Piotr »

Witam tez mam kilku Megerow w swoim drzewie.Równiez Pomorze i Bory Tucholskie.Pozdrawiam
eldroza54

Sympatyk

Meger

Post autor: eldroza54 »

Witam !!!!!!
Siostra mojego dziadka wyszła za mąż za mężczyznę o nazwisku Meger.Ta siostra - to Stanisława z domu Zawadzka . Jestem w posiadaniu fotografii 3 sióstr z domu Zawadzkich , które postanowiły z mężami zamieszkać przed wojną w Berlinie . Mam też fotografię męża jednej z nich , ale nie wiem , czy to jest Emil Knol , Raiske, czy Meger.Może mi pomożecie rozwiązać tą zagadkę. Stanisława była urodzona w 1883 roku.
Pozdrawiam . Elżbieta
Awatar użytkownika
Michał_D.Wysocki

Sympatyk
Legenda

Meger

Post autor: Michał_D.Wysocki »

Witam serdecznie!

Nazwisko Meger vel. Megger jest dość popularne na terenach Pomorza czy Boró Tucholskich. Moja prababcia także była z domu Megger i wyszła za mąż za Orłowskiego. Siostra mojego dziadka wyszała za to za Teofila Megger.
Pozdrawiam

Michał Wysocki
Awatar użytkownika
dominikk

Członek PTG
Nowicjusz

Meger

Post autor: dominikk »

Witam,
może komuś przyda się ten link:
http://arek.meger.w.interia.pl/
Pozdrawiam
Dominik
eldroza54

Sympatyk

Meger

Post autor: eldroza54 »

Dominik !!!!!!
Czy jest taka możliwość , abyś mógł zapytać kogoś dużo starszego z rodziny , czy przed drugą wojną światową świeżo poślubiona para o nazwisku Meger wyjechała mieszkać na stałe do Berlina ?
Serdecznie pozdrawiam . Elżbieta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”