Szukam: Białkowski, Danielewicz i Nowicki herbu Osęki

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

justan12

Sympatyk

Szukam: Białkowski, Danielewicz i Nowicki herbu Osęki

Post autor: justan12 »

Cześć.
Dopiero zaczynam przygode z genealogia, ale udało mi się już co nieco ustalić (także dzieki pomocy kolezanek i kolegów z forum)

W tej chwili szukam informacji o prapradziadkach:

1. Piotr Nowicki - urodził się ok 1853-1854, w Płocku, taka miejscowość widnieje w akcie zgonu, jednak AP Płock odpisało mi że nie ma w tych latach urodzin takiej osoby. Pochodził ze szlachty miał herb OSĘKI.
Jego rodzice to Józef Nowicki i Anna z Mazurowska, niestety nie wiem nic o nich... Wiem że stryjowie Piotra (czyli chyba bracia Józefa Nowickiego) brali udział w powstaniu styczniowym i byli wywiezieni na Syberię skąd nie wrócili.

2. Józef Danielewicz zmarły przed 1825 roku w Smulsku (parafia Psary)

3. Józef Białkowski i Franciszka z Górskich par. Dobryszyce
Szukam informacji o Józefie Białkowskim i jego żonie Franciszce z Górskich, wiem tylko ze w 1860 roku urodziło się im dziecko (syn Walenty) w Hucie Brudzkiej (parafia Dobryszyce) . Szukam też informacji o jego synu Walentym i jego żonie Juliannie z Chichońskich.

pozdrawiam
Hubert
Poszukuje Aktu Małżeństwa Józefa Białkowskiego z Franciszką Górską (przed 1860) i/lub aktu urodzenia Józefa Białkowskiego (ok. 1815) parafia Ostrzeszów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”