Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję Nazwiska „Moje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin
Ja tez jestem w poszukiwaniu wiadomosci o mojej babci,ktora wyemigrowala jak sadze poczatek 1905 r. do Szwecji., to jest Stanislawa Musial ur.w 15.III.1889 w Kutnie ale czytam jest urodzona to tak dokladnie nie wiem,jest ochrzczona w Kutnie 5 dni po urodzeniu.Rodzice jej to Andrzej Musial i Mayjanna Baczak z Osiek Wielki tam pobrali sie w 1883 r.par.sw.Batlomieja apostola.Jak do tej pory to nie mam zadnej informacji czy babcia miala jakies rodzenstwo .
Serdecznie pozdrawiam
Regert Maria
Moge tutaj dodac ze rodzicami Maryanny Musial (matki Stanislawy Musial ) byli Agnes Rusin i Joannes Bonczak (wystepuja tez z pisownia: Agnieszka Rusin i Jan Baczak). Ta para pobrala sie w 1849 w Kramsku. Agnieszka miala wtedy ok 22 lata a Jan ok 19.
Natomiast rodzicami Andrzeja Musiala sa Andreas (Andrzej Musial ur. ok 1817 i Victoria Galinska ur ok 1821), pobrali sie w 1837 w Osieku Wielkim.
Moze ktos z posiada wiecej informacji na temat tych rodzin: Musial, Rusin, Baczak i Galinska.
Miejscowosci to Kramsk, i Osiek