Ochyra

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

Awatar użytkownika
OchAdamek

Sympatyk

Ochyra

Post autor: OchAdamek »

Witam osoby noszące to nazwisko.
Proszę o kontakt osoby noszące nazwisko Ochyra lub wywodzące się z takiej rodziny, w celu określenia pokrewieństwa. Jest to dość specyficzne nazwisko, które noszą osoby wywodzące się z któregoś pokolenia urodzonego na Podkarpaciu w okolicach Przeworska a konkretnie z osady Rozbórz. W Polsce, w różnych rejonach kraju, obecnie żyje około 282 osób noszących to nazwisko. To wskazuje że wszyscy są spokrewnieni a kontakty rodzinne uległy zatarciu wyniku migraci z rodzinnych stron tzn. Przeworska / Rozborza, w różne zakamarki świata i Polski, w celu poprawienia swojej egzystencji. Duża odległość od rodzinnych stron wpłynęła na zatarcie więzi rodzinnych pomiędzy osobami noszącymi to nazwisko.
Mam opracowane drzewo genealogiczne rodziny od 1718 do 1945 roku, na podstawie zapisów parafialnych: Ksiąg urodzin, małżeństw i zgonów z Przeworska - Rozborza, tzw. Matecznik rodziny Ochyra skąd nastąpiła migracja w różne strony Polski i Świata. Część z tech Ksiąg parafii Przeworsk / Rozbórz spłonęła a to co ocalało pozwoliło mi sięgnąć do korzeni Naszej rodziny i udokumentować jej historię genealogiczną. Jestem w stanie na podstawie podanych... mi osobistych danych przodków określić i wydrukować w PDF lub JPG drzewo genealogiczne danej osoby. Podane osoby do określenia pokrewieństwa muszą być urodzone jednak przed 1945 rokiem. Proszę podać dokładną datę urodzenia, imiona rodziców , nazwisko panieńskie mamy (z d. mamy, dziadków z jednej i drugiej strony).
Na podstawie tych informacji określę stopień pokrewieństwa i chcę jednocześnie poznać swoich krewnych.
Pozdrawiam serdecznie osoby zainteresowane
Adam
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Poszukuję osób o nazwisku Ochyra

Post autor: Burdziński_Krzysztof »

W Lublinie mieszka płk.rez.Stefan Ochyra. Oficer byłego KBW.Obecnie ma po 80 -tce lat.
Osoby:Olszyński,Krajewscy,Burdziński, Kursa, Wyroślak -Chodel, Ingrunt, Przemysław i Mieczysław Leszczyński-rej.Płońska,Piętka,Murawski-Mińsk Białoruś
Kozłowski

Sympatyk

Poszukuję osób o nazwisku Ochyra

Post autor: Kozłowski »

A już myśłałęm ze pomoge u mnie w rodzinie byli Ochtyrowie
KonradOch

Ochyra

Post autor: KonradOch »

Witam interesuje mnie to drzewo genealogiczne
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 10 times
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Krystyna.waw »

Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”