Nazwisko: Wypych

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=6448&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Adamusiak_Izabela

Sympatyk

Post autor: Adamusiak_Izabela »

moja prapraprababcia miała na nazwisko z domu Wypych, Katarzyna, ur się ok. 1834, pochodziła prawdopodobnie z oklic Belchatowa, Zelowa
Markus

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Markus »

Adamusiak_Izabela pisze:moja prapraprababcia miała na nazwisko z domu Wypych, Katarzyna, ur się ok. 1834, pochodziła prawdopodobnie z oklic Belchatowa, Zelowa
Witam.

A czy w grę wchodzi może forma "Wypychowicz"?

Pozdrawiam,
Markus
Szukam aktu urodzenia Augustyna Cichockiego, syna Jana i Brygidy - ur ok. 1757 - 1763 (najbardziej prawdopodobne: 1762/1763) w ??? oraz aktu małżeństwa Augustyna Cichockiego z ??? - przed 1802 rokiem, a także innych ASC dotyczących Augustyna Cichockiego.
Fiszer_Adam

Post autor: Fiszer_Adam »

Witam, moja praprababcia to Stanisława Wypych zd. Latarska
Sawicki_Julian

Sympatyk

Post autor: Sawicki_Julian »

Witam, w Świętokrzyskim ( Świętomarz ) to nazwisko w latach 1700 pisali ; Wypchło, prawie wszystkie nazwiska są pierwotnie inne niż obecnie, czyli pisali jak mówili - gwarą. Zauważyłem też zmiany nazwiska z powodu złego odczytania np. ( Gnojno - rok 1650 ) pisali Musiata ( kobieta ) lub Musiat, a po stu latach w 1750 pisali Musiał, to chyba ze względu tego ze nie ma literki - ł w łacinie, ksiądz pisał kreskę na - t , raz wyżej raz niżej ; pozdrawiam Julian
Tomasz_Swierzb

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Tomasz_Swierzb »

Witam moi Wypychowie pochodzą z Pacyny woj. mazowieckie.
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany proszę pisać
Adamusiak_Izabela

Sympatyk

Re: Nazwisko: Wypych

Post autor: Adamusiak_Izabela »

A czy w grę wchodzi może forma "Wypychowicz"?

Raczej nie. W akcie jej urodzenia i jej rodzeństwa, jest nazwisko Wypych. Urodziła się w Zarzewiu, parafia Łódź
jart

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: jart »

Witam

Marianna z Wypychów była moją 4xpra babką - powiat ostrowski/pułtuski XVIII w.
pozdrawiam
Artur

Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Awatar użytkownika
Fedorczyk

Sympatyk

Post autor: Fedorczyk »

Witam
Franciszka Wypych , żona Mateusza Kowalczyka zamieszkała w1849r we wsi Gałki parafia Kopcie była moją 3xpra babką.
Pozdrawiam Zbyszek.
-------------------------------------
Moje rodziny; Fedorczyk, Jarosz, Pazio, Jankowski,Kowalczyk, Wypych, Mierzejewski, Leporyni, Sierszyński,
Bryński, Lamparski, Guttman, Kwiatkowski, Porsch, Szczepański, Zawadzki, Galiński, Todorowicz
gregorian76

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: gregorian76 »

Wypychowie z Łodzi
Awatar użytkownika
PabianAus

Sympatyk
Mistrz

Post autor: PabianAus »

Tekla z Wypychów była moją 3xpra babką – urodziła w Zarzewie koło Łodzi w 1801. Jej ojciec był Szymon.
Szczepansky

Sympatyk

Post autor: Szczepansky »

Wypychowie z Brzezi/ Wodzisławia/ Słupi i okolic (Świętokrzyskie) to moja rodzina . Anna Wypych to moja PraPrababka, miała 2 siostry. Brała Ślub w 1910r w Brzeziach z Władysławem Szczepańskim moim prapradziadkiem. Urodziła się w okolicach lat 70 XIX w. Jej ojcem był Andrzej Wypych, a matką Józefa Wypych z Tomczyków.

Z innej lini pochodzi moja prababka Bronisława Wypych, która miała 2 braci i 2 siostry. również okolice woj. Świętkorzyskiego

Jeśli ktoś chce się podzielić informacji proszę o kontakt
gregorian76

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: gregorian76 »

Wypychowie z parafia prawdopodobnie Osjaków bądź okolic
Walenty Wypych około 1770 (rodzice Sebastian Franciszka) i żona Julianna Matys około 1791 (rodzice Mateusz, Zofia)
henryk22

Sympatyk

Post autor: henryk22 »

Przy okazji indeksacji znalazłem nazwisko Wypych w Trawnikach nad Wieprzem, przełom XVIII/XIX w.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”