Nazwisko: Wypych
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=6448&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
Adamusiak_Izabela

moja prapraprababcia miała na nazwisko z domu Wypych, Katarzyna, ur się ok. 1834, pochodziła prawdopodobnie z oklic Belchatowa, Zelowa
Witam.Adamusiak_Izabela pisze:moja prapraprababcia miała na nazwisko z domu Wypych, Katarzyna, ur się ok. 1834, pochodziła prawdopodobnie z oklic Belchatowa, Zelowa
A czy w grę wchodzi może forma "Wypychowicz"?
Pozdrawiam,
Markus
Szukam aktu urodzenia Augustyna Cichockiego, syna Jana i Brygidy - ur ok. 1757 - 1763 (najbardziej prawdopodobne: 1762/1763) w ??? oraz aktu małżeństwa Augustyna Cichockiego z ??? - przed 1802 rokiem, a także innych ASC dotyczących Augustyna Cichockiego.
-
Fiszer_Adam
Witam, moja praprababcia to Stanisława Wypych zd. Latarska
-
Sawicki_Julian

Witam, w Świętokrzyskim ( Świętomarz ) to nazwisko w latach 1700 pisali ; Wypchło, prawie wszystkie nazwiska są pierwotnie inne niż obecnie, czyli pisali jak mówili - gwarą. Zauważyłem też zmiany nazwiska z powodu złego odczytania np. ( Gnojno - rok 1650 ) pisali Musiata ( kobieta ) lub Musiat, a po stu latach w 1750 pisali Musiał, to chyba ze względu tego ze nie ma literki - ł w łacinie, ksiądz pisał kreskę na - t , raz wyżej raz niżej ; pozdrawiam Julian
-
Tomasz_Swierzb

Witam moi Wypychowie pochodzą z Pacyny woj. mazowieckie.
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany proszę pisać
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany proszę pisać
-
Adamusiak_Izabela

Re: Nazwisko: Wypych
A czy w grę wchodzi może forma "Wypychowicz"?
Raczej nie. W akcie jej urodzenia i jej rodzeństwa, jest nazwisko Wypych. Urodziła się w Zarzewiu, parafia Łódź
Raczej nie. W akcie jej urodzenia i jej rodzeństwa, jest nazwisko Wypych. Urodziła się w Zarzewiu, parafia Łódź
Witam
Marianna z Wypychów była moją 4xpra babką - powiat ostrowski/pułtuski XVIII w.
Marianna z Wypychów była moją 4xpra babką - powiat ostrowski/pułtuski XVIII w.
pozdrawiam
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Witam
Franciszka Wypych , żona Mateusza Kowalczyka zamieszkała w1849r we wsi Gałki parafia Kopcie była moją 3xpra babką.
Pozdrawiam Zbyszek.
-------------------------------------
Moje rodziny; Fedorczyk, Jarosz, Pazio, Jankowski,Kowalczyk, Wypych, Mierzejewski, Leporyni, Sierszyński,
Bryński, Lamparski, Guttman, Kwiatkowski, Porsch, Szczepański, Zawadzki, Galiński, Todorowicz
Franciszka Wypych , żona Mateusza Kowalczyka zamieszkała w1849r we wsi Gałki parafia Kopcie była moją 3xpra babką.
Pozdrawiam Zbyszek.
-------------------------------------
Moje rodziny; Fedorczyk, Jarosz, Pazio, Jankowski,Kowalczyk, Wypych, Mierzejewski, Leporyni, Sierszyński,
Bryński, Lamparski, Guttman, Kwiatkowski, Porsch, Szczepański, Zawadzki, Galiński, Todorowicz
-
gregorian76

Tekla z Wypychów była moją 3xpra babką – urodziła w Zarzewie koło Łodzi w 1801. Jej ojciec był Szymon.
-
Szczepansky

Wypychowie z Brzezi/ Wodzisławia/ Słupi i okolic (Świętokrzyskie) to moja rodzina . Anna Wypych to moja PraPrababka, miała 2 siostry. Brała Ślub w 1910r w Brzeziach z Władysławem Szczepańskim moim prapradziadkiem. Urodziła się w okolicach lat 70 XIX w. Jej ojcem był Andrzej Wypych, a matką Józefa Wypych z Tomczyków.
Z innej lini pochodzi moja prababka Bronisława Wypych, która miała 2 braci i 2 siostry. również okolice woj. Świętkorzyskiego
Jeśli ktoś chce się podzielić informacji proszę o kontakt
Z innej lini pochodzi moja prababka Bronisława Wypych, która miała 2 braci i 2 siostry. również okolice woj. Świętkorzyskiego
Jeśli ktoś chce się podzielić informacji proszę o kontakt
-
gregorian76

Wypychowie z parafia prawdopodobnie Osjaków bądź okolic
Walenty Wypych około 1770 (rodzice Sebastian Franciszka) i żona Julianna Matys około 1791 (rodzice Mateusz, Zofia)
Walenty Wypych około 1770 (rodzice Sebastian Franciszka) i żona Julianna Matys około 1791 (rodzice Mateusz, Zofia)
Grzegorz
https://dgmojejrodziny.blogspot.com/
https://dgmojejrodziny.blogspot.com/
Przy okazji indeksacji znalazłem nazwisko Wypych w Trawnikach nad Wieprzem, przełom XVIII/XIX w.