Nazwisko: Rudzki
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=13670&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
- Bożena_Kaźmierczak

itd.
-
AdamKrawczyk

Witam,stryjeczna siostra mojej mamy Aniela Jędrzejek w 1959 r.w katedrze w Łodzi poślubiła Józefa Rudzkiego z Radwanki par. Żelechlinek.Ich dzieci Włodzimierz i Barbara .Pozdrawiam Adam K.
- Bożena_Kaźmierczak

Witam.
Mój Wawrzyniec Rudzki ur. chyba w 1874r brał ślub w Piotrkowie Tryb. z Michaliną Szymczyk ur. 1880r.
Pozdrawiam
Mój Wawrzyniec Rudzki ur. chyba w 1874r brał ślub w Piotrkowie Tryb. z Michaliną Szymczyk ur. 1880r.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt 30 lis 2012, 09:45 przez Bożena_Kaźmierczak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
AdamKrawczyk

Witam.Przypadkiem trafiłem na takie coś;w 1875 r.akt nr.26 Rudzki Michał z Luboni [to chyba gm.Grabica ] ślubuje Teofili Wolskiej/ w kościele w Srocku.Pozdrawiam i życzę w tym szczególnym dniu wszystkiego dobrego Adam K.
- Bożena_Kaźmierczak

Dziękuję. Bardzo chciałabym wiedzieć co łączy Michała i Wawrzyńca.
Wawrzyniec Rudzki ślubował w kościele w Srocku w roku 1912 Bronisławie Nowak .
Również pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego. Dorota
Wawrzyniec Rudzki ślubował w kościele w Srocku w roku 1912 Bronisławie Nowak .
Również pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego. Dorota
- Bożena_Kaźmierczak

Poszukuję wiadomości o potomkach Tomasza Rudzkiego zamieszkałego na przełomie XIX i XX w w okolicach Pabianic lub w Pabianicach.
Dorota
Dorota
Ostatnio zmieniony wt 14 lip 2015, 09:16 przez Bożena_Kaźmierczak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Gość
Witam.Doroto,może Cię to zainteresuje ; M.akt 55 zawarte dnia 24.11.1851 między Grzegorzem Szewczykiem zam.Grabina Wola par.Srock [żeby było ciekawiej;chrzest w Moszczenicy],a Józefą Kordecką c.Andrzeja i Mryanny z RUDZKICH ur.w Modrzewku par.Wolbórz[żeby było ciekawiej] zam.z rodzicami w Grabinej Woli.Wyczytałem to alegat złożonych do owego ślubu odbytym w kościele srockim wystawionych w dniu 22.11.1851 r.Pozdrawia Adam K.
- Bożena_Kaźmierczak

Witam.
Interesuje mnie ta rodzina, dziękuję
Właśnie dzisiaj indeksowałam Jakuba Kordeckiego ur. 1838r. syna Andrzeja i Mariannny z Rudzkich, wtedy jeszcze mieszkali w Modrzewku.
Pozdrawiam - Dorota
Interesuje mnie ta rodzina, dziękuję
Właśnie dzisiaj indeksowałam Jakuba Kordeckiego ur. 1838r. syna Andrzeja i Mariannny z Rudzkich, wtedy jeszcze mieszkali w Modrzewku.
Pozdrawiam - Dorota
- Bożena_Kaźmierczak

Poszukuję potomków Stanisława Rudzkiego / Ruckiego zmarłego w 1907r. w Piotrkowie Tryb.
Dorota
Dorota
W parafii Sędziszów (obecnie Sędzidzów Małopolski) praktycznie przez cały XIX wiek przewija się to nazwisko, tyle że najczęściej pisane jako Rucki, ale również Rudzki)
Jacek
Jacek
Witam,
w par. Miechów /szukajwarchwach/ jest akt małżeństwa nr 34, zdjęcie nr 60,
Mikołaj Rudzki s. Jana i Doroty Mach, urodzony w Dąbrowie, pow. kielecki, żeni się z Ziółkowską. /Miechów, Małżeństwa od 1862 r./
Gienia
w par. Miechów /szukajwarchwach/ jest akt małżeństwa nr 34, zdjęcie nr 60,
Mikołaj Rudzki s. Jana i Doroty Mach, urodzony w Dąbrowie, pow. kielecki, żeni się z Ziółkowską. /Miechów, Małżeństwa od 1862 r./
Gienia
Rodzina Rudzkich herbu Prawdzic zamieszkiwała w Retkach par. Złaków Kościelny na wójtostwie. Jeszcze w początkach XIX wieku pojawiają się na pewno w metrykach. Może komuś przyda się informacja.
Pozdrawiam,
Adam
Pozdrawiam,
Adam