Rozbity Kamień, parafia Trójcy Przenajświętszej
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Ten wątek zawiera informacje na temat <A HREF="modules.php?op=modload&name=Katalog&file=index&req=details&pid=7174&ez=2 target=_top">tej parafii</A>
Akta USC od 1631 do 1900 r. zostały uporządkowane i dokładnie zestawione w publikacji Zbigniewa Wąsowskiego, pt:"Monografia parafii Rozbity Kamień na Podlasiu", wyd. 2004 r. (960 str. A4)
Zadzwoń do parafii i tam się dowiesz.
Nakład został wyczerpany, ale rozmawiałem z proboszczem przed wakacjami i zapowiadał wznowienie. Kiedy dokładnie nie wiem, ale proboszcz na pewno będzie wiedział.
Jeżeli coś trzeba znaleźć z tej książki pomogę.
Kto szuka rodziny Wyszomirskich z tej parafii proszę o odzew na PW.
Czy mogę prosić o odszukanie w powyższej książce informacji nt. rodziny Kisielińskich i przesłanie na PW?
Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam
Ania
Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam
Ania
Pozdrawiam
- Ania
W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
- Ania
W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
-
marcinzabo

- Kontakt:
Witam
poszukuję aktu urodzenia Katarzyny Soszyńskiej ur. prawdopodobnie około 1867 w miejscowości Korabie lub Sosna Korabie ślub przed 1888 rokiem zmarła natomiast w 1950 roku. Wiem, że ta publikacja jest niedostępna ale może ktoś ją posiada.
poszukuję aktu urodzenia Katarzyny Soszyńskiej ur. prawdopodobnie około 1867 w miejscowości Korabie lub Sosna Korabie ślub przed 1888 rokiem zmarła natomiast w 1950 roku. Wiem, że ta publikacja jest niedostępna ale może ktoś ją posiada.
Pozdrawiam Marcin - syn Remigiusza, wnuk Eugeniusza, prawnuk Konstantego, 2xprawnuk Józefa, 3xprawnuk Ignacego, 4xprawnuk Jana(?)...
Witaj Marcinie,
Korabie to parafia Rozbity Kamień
Sosna Korabie to parafia Suchożebry
Jesli znasz imiona rodziców Katarzyny to pomogę ją "umiejscowic'
...........................
Elżbieta
Korabie to parafia Rozbity Kamień
Sosna Korabie to parafia Suchożebry
Jesli znasz imiona rodziców Katarzyny to pomogę ją "umiejscowic'
...........................
Elżbieta
-
marcinzabo

- Kontakt:
Witaj,
zaczepiłem Cię również na innym forum:) Niestety właśnie nie mam informacji ani o rodzicach a w przekazach rodzinnych powiela się nazwa miejscowości Korabie.
zaczepiłem Cię również na innym forum:) Niestety właśnie nie mam informacji ani o rodzicach a w przekazach rodzinnych powiela się nazwa miejscowości Korabie.
Pozdrawiam Marcin - syn Remigiusza, wnuk Eugeniusza, prawnuk Konstantego, 2xprawnuk Józefa, 3xprawnuk Ignacego, 4xprawnuk Jana(?)...
Marcinie,
a co jeszcze pojawia się w przekazach rodzinnych?
nazwy sąsiednich wsi, nazwiska sąsiadów.......etc
czy Katarzyna wyszła za mąż? jesli tak- nazwisko męża
gdzie zmarła?
napisz co nieco więcej, może poskładam
..............................................................................
Elzbieta
a co jeszcze pojawia się w przekazach rodzinnych?
nazwy sąsiednich wsi, nazwiska sąsiadów.......etc
czy Katarzyna wyszła za mąż? jesli tak- nazwisko męża
gdzie zmarła?
..............................................................................
Elzbieta
- jarymi

Re: Rozbity Kamień, parafia Trójcy Przenajświętszej
Link nie działaKomentarze pisze:Ten wątek zawiera informacje na temat <A HREF="modules.php?op=modload&name=Katalog&file=index&req=details&pid=7174&ez=2 target=_top">tej parafii</A>
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
-
marcinzabo

- Kontakt:
Widzisz myślałem, że w drzewie masz jakąś Katarzynę Soszyńską urodzoną około 1867 w miejscowości Korabie par. Rozbity Kamień .ajach pisze:Marcinie,
a co jeszcze pojawia się w przekazach rodzinnych? nazwy sąsiednich wsi, nazwiska sąsiadów.......etc
czy Katarzyna wyszła za mąż? jesli tak- nazwisko męża gdzie zmarła?
Może to być też miejscowość Sosna Korabie par. Suchożebry a w uproszczeniu mówiono Korabie. Z Korytnicy obie miejscowości są niedaleko... no w sumie Korabie par. Rozbity Kamień bliżej ale jak ktoś miał konia to i mógł pannę znaleźć też dalej:)
Zawarła ślub przed 1888 rokiem z Konstantym Zaboklickim z Zalesia par. Korytnica i tam też zamieszkali. Wiem, że przed tym rokiem bo w tym roku urodził się ich syn. Ogółem mieli 8 dzieci.
Zmarła natomiast w 1950 roku i jest pochowana w Korytnicy na cmentarzu.
Marcinie,
moje gniazdo to Sosna Korabie par Suchożebry
ta wioska ma 11 domów, z czego w 4 to rodziny Soszyńskich(niekoniecznie spokrewnione)
mam rozpisanych wszystkich Soszyńskich
do roku 1865 nie ma dziecka o imieniu Katarzyna
obstawiam Korabie parafia Rozbity Kamien, bliżej do Korytnicy
wszystko masz w akcie zgonu Katarzyny- jej urodzenie i rodziców,dzwoń do parafii
pozdrawiam
Elzbieta
moje gniazdo to Sosna Korabie par Suchożebry
ta wioska ma 11 domów, z czego w 4 to rodziny Soszyńskich(niekoniecznie spokrewnione)
mam rozpisanych wszystkich Soszyńskich
do roku 1865 nie ma dziecka o imieniu Katarzyna
obstawiam Korabie parafia Rozbity Kamien, bliżej do Korytnicy
wszystko masz w akcie zgonu Katarzyny- jej urodzenie i rodziców,dzwoń do parafii
pozdrawiam
Elzbieta