Duża prośba o przetłumaczenie całości z łaciny ur. rok 1833

Tłumaczenia dokumentów napisanych w łacinie, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Cirdan

Sympatyk

Post autor: Cirdan »

Witam,

serdecznie proszę o przetłumaczenie po kolei całego aktu urodzenia (nie samych danych). Powiat kłobucki, parafia Krzepice wieś Zwierzyniec.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/- ... directlink

Pozdrawiam
Piotr Sułek
Szukam informacji o rodzinach:
Sułek (powiat bocheński: Nowy Wiśnicz - Łomna), Bojanek (powiat zawierciański: Podlesice, Kroczyce; powiat myszkowski: Żarki, Myszków), Pawluk (Ukraina, powiat bóbrecki: Stare Sioło; i Lwów)
Malrom

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 36 times

Post autor: Malrom »

Ja Tomasz Zawadzki, wikary aplikant /czasowo w parafii/ kościoła parafialnego w Krzepicach,
ochrzciłem dziecię płci męskiej imieniem Jan, uczciwych/prawych rodziców Rocha Ślesarczyka i Justyny z Hyrów,
prawowitego/legalnego małżeństwa, mieszkańców wsi Zwierzyniec syn, który urodził się dnia 16 miesiąca i roku bieżącego
/podane w księdze metrykalnej wyżej/, o godzinie ósmej o poranku. Chrzestnymi zostali: Ksawery Iżykowski, ekonom z folwarku zwierzynieckiego i uczciwa Franciszka Kubicka ze Zwierzyńca.

pozdrawiam
Roman M.
Awatar użytkownika
MalgorzataKurek

Sympatyk
Adept

Post autor: MalgorzataKurek »

18. Zwierzyniec. Ja, Tomasz Zawadzki, wikariusz kościoła parafialnego w Krzepicach, ochrzciłem dziecko płci męskiej imieniem Jan, syna uczciwego Rocha Slesarczyka i Justyny z Hyrów (?). Dziecko urodziło się 16 tego miesiąca i roku o godzinie ósmej rano. Rodzicami chrzestnymi byli Ksawery Iżykowski, ekonom gospodarstwa zwierzynieckiego i uczciwa Franciszka Kubicka ze Zwierzyńca.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - łacina”