Łódź parafia Najświętszej Maryi Panny - indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Witajcie!
Szukam chetnych do indeksacji lodzkiej parafii Najswietszej Maryi Panny. Metryki w jezyku polskim i rosyjskim.
kontakt: geneteka@genealodzy.pl
pozdrawiam,
Marta
Szukam chetnych do indeksacji lodzkiej parafii Najswietszej Maryi Panny. Metryki w jezyku polskim i rosyjskim.
pozdrawiam,
Marta
Witajcie,
Chetni nadal poszukiwani!
Do indeksacji sa metryki z lat 1820-1869, 1878-1893.
Jezyk polski i rosyjski.
Pozdrawiam,
Marta
Chetni nadal poszukiwani!
Do indeksacji sa metryki z lat 1820-1869, 1878-1893.
Jezyk polski i rosyjski.
Pozdrawiam,
Marta
Jak to wygląda technicznie? Czy trzeba być cały czas w łódzkim archiwum? Jestem z Warszawy... MariaG.
Re: Łódź parafia Najświętszej Maryi Panny - indeksacja
Witaj Mario,Maria1447 pisze:Jak to wygląda technicznie? Czy trzeba być cały czas w łódzkim archiwum? Jestem z Warszawy... MariaG.
Skany mam ja i osoby indeksujace dostaja material ode mnie. Po prostu umieszczam plik na serwerze, indeksujacy dostaje do niego link dzieki ktoremu moze pobrac material na swoj komputer. A potem opracowuje indeksy w domowym zaciszu
Pozdrawiam,
Marta
Jestem do dyspozycji 
Pozdrawiam
Marcin
Pozdrawiam
Marcin
Ostatnio zmieniony ndz 04 mar 2012, 13:14 przez neumann, łącznie zmieniany 1 raz.
Marto
wspaniale, tak długo na to czekałem. Od jutra mam coprawda mikrofilmy z Łodzi ewang i jak wiesz bawimy sie z Danielem ślubami Tykocina o Kielcach ewang juz prawie moge zapomnieć dostaniesz w tym tygodniu, ale....
Poproszę jakis kilkuletni materiał daj mi rosyjski bo może na polski bedzie więcej chętnych. Jesli uznasz ze mogę wybierac to poproszę okolice 1890 obojetnie jakie.
wspaniale, tak długo na to czekałem. Od jutra mam coprawda mikrofilmy z Łodzi ewang i jak wiesz bawimy sie z Danielem ślubami Tykocina o Kielcach ewang juz prawie moge zapomnieć dostaniesz w tym tygodniu, ale....
Poproszę jakis kilkuletni materiał daj mi rosyjski bo może na polski bedzie więcej chętnych. Jesli uznasz ze mogę wybierac to poproszę okolice 1890 obojetnie jakie.
Pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
Wczoraj dodalam pierwsze indeksy z par. NMP w Lodzi
Łódź NMP --- urodzenia 1826 indeksowała Elżbieta Misiewicz
Łódź NMP --- śluby 1863-1864 indeksował Janusz Kucharczyk
Łódź NMP --- śluby 1893 indeksował Jacek Kundzik
Niebawem pojawia sie nastepne.
Chetnych do pomocy prosze o kontakt na geneteka@genealodzy.pl
Pozdrawiam,
Marta
Łódź NMP --- urodzenia 1826 indeksowała Elżbieta Misiewicz
Łódź NMP --- śluby 1863-1864 indeksował Janusz Kucharczyk
Łódź NMP --- śluby 1893 indeksował Jacek Kundzik
Niebawem pojawia sie nastepne.
Chetnych do pomocy prosze o kontakt na geneteka@genealodzy.pl
Pozdrawiam,
Marta
- dorocik133

Niestety w XIX wieku zgony wśród dzieci przeważają i tego typu indeksacja czasami potrafi zdołować.Ja też się spotkałam ze zgonami wśród rodzeństwa w odstępie kilku dni. Prawdopodobnie panowała wtedy jakaś epidemia. Ale to tragedia dla rodziców musiała być wielka. Raz miałam trojaczki (Kacper, Melchior i Baltazar) urodzone 4 stycznia, nie dożyły nawet tygodnia.
A co do nazwisk w Łodzi to mnie wcale nie dziwi, bo było to miasto wielonarodowościowe, ale dla indeksujących to wielka niedogodność.
Pozdrawiam
Dorota
A co do nazwisk w Łodzi to mnie wcale nie dziwi, bo było to miasto wielonarodowościowe, ale dla indeksujących to wielka niedogodność.
Pozdrawiam
Dorota
Pozdrawiam
Dorota
Dorota
Witam
Minęło sporo czasu od ostatniego wpisu w tym temacie.
Chciałabym ponowić apel o pomoc w indeksacji tej parafii.
Ostatnio zrobiłam jeden rocznik 1910 urodzeń prawie 4 tysiące wpisów dzisiaj skończyłam zgony z 1910 roku i chcę się podzielić spostrzeżeniami.
Wiele osób nie może znaleźć zgonu przodka a właśnie w trakcie indeksacji znalazłam przodka koledze,który poszukiwał już prawie 5 lat tej osoby.
Łódź bardzo się rozwijała i był napływ ludności z całej Polski więc warto by było to spisać
Minęło sporo czasu od ostatniego wpisu w tym temacie.
Chciałabym ponowić apel o pomoc w indeksacji tej parafii.
Ostatnio zrobiłam jeden rocznik 1910 urodzeń prawie 4 tysiące wpisów dzisiaj skończyłam zgony z 1910 roku i chcę się podzielić spostrzeżeniami.
Wiele osób nie może znaleźć zgonu przodka a właśnie w trakcie indeksacji znalazłam przodka koledze,który poszukiwał już prawie 5 lat tej osoby.
Łódź bardzo się rozwijała i był napływ ludności z całej Polski więc warto by było to spisać
pozdrawiam serdecznie
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza