poszukuję rodziny pochodzącej z Tucząp o nazwiskach Malec i Lech, oraz informacji o potomkach i przodkach Ignacego Malca ur.ok 1860 r i Magdaleny Malec z Lechów ur. ok 1865 r. Wiem, że oprócz mojego pradziadka Stanisława mieli także syna Antoniego ur. w 1892 r i prawdopodobnie córkę
pozdrawiam
Malec, Lech- Tuczępy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Malec, Lech- Tuczępy
Mam w swoim drzewie pra pra dziadka Franciszka Siennickiego, który był mężem Anny Lech córki Piotra i Józefy z domu Suchojad ze wsi Tuczępy
-
Marcinkowski_Paweł

Malec, Lech- Tuczępy
Witam,
W moim drzewie występuje Józef Stępień, który był bratem Marianny Lech z d. Stępień, urodzonej w dniu 02.08.1866 r. w Tuczępach. Marianna w 1888 r. poślubiła Michała Lech, syna Piotra Lech i Józefy z d. Suchojad. Ale nie szukałem więcej informacji, bo to dalsza linia boczna. Na MyHeritage widziałem, że kilka osób prowadzi gałęzie, w których jest rodzina Lechów z Tucząp.
Paweł
W moim drzewie występuje Józef Stępień, który był bratem Marianny Lech z d. Stępień, urodzonej w dniu 02.08.1866 r. w Tuczępach. Marianna w 1888 r. poślubiła Michała Lech, syna Piotra Lech i Józefy z d. Suchojad. Ale nie szukałem więcej informacji, bo to dalsza linia boczna. Na MyHeritage widziałem, że kilka osób prowadzi gałęzie, w których jest rodzina Lechów z Tucząp.
Paweł