Lisiecki Józef i Jadwiga Lisiecka ze Skowrońskich

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Jadwiga_Kaleta

Sympatyk

Lisiecki Józef i Jadwiga Lisiecka ze Skowrońskich

Post autor: Jadwiga_Kaleta »

Witam. Przeszukując bazę małżeństw w Poznań Projekt natknęłam się , być może, na informację dotyczącą ślubu moich pradziadków ze strony mamy; Józefa i Jadwigi Lisieckich.
Parafia katolicka Grodzisko Pleszew, wpis 8 / 1889 zgodność: Pan młody: 100% Panna młoda: 100%

Joseph Lisiecki (26)

Hedvigis Skowrońska (18 )

Wiem też z przekazów rodzinnych, że prababcia Jadwiga pochodziła z Zawodowic, których to parafią było Grodzisko Wlkp. Może to jest właśnie to, o co mi chodzi. Proszę zatem o wskazówki i rady, jak dotrzeć (poprzez internet i pocztę; wyjazdy teraz nie wchodzą w rachubę) do dokumentów potwierdzających lub nie, moje poszukiwania. Pamiętam też, że prababcia Jadwiga zmarła w Kuźni 08.08.1957r. Pochowana jest na cmentarzu w Choczu, gdzie spoczywa również pradziadek Józef Lisiecki.

Jadwiga Kaleta(Kaletka)
Awatar użytkownika
Jabłonowski_Marek

Członek PTG
Mistrz

Józef Lisiecki Jadwiga Lisiecka ze Skowrońskich

Post autor: Jabłonowski_Marek »

Witam!
W Poznań Projekt szukałem przodków dla kuzyna. Po wpisaniu samych tylko nazwisk pokazała się strona wynikami wyszukiwania rozszerzonego. Oprócz danych małżonków, ich rodziców, na niebiesko zaznaczone jest "Akt oryginalny". Po przyciśnięciu tej pozycji dowiedziałem się gdzie znajduje się dany akt. W moim przypadku Archiwum Archidiecezjalne w Gnieźnie i informacja "W celu uzyskania odpisu lub zdjęcia cyfrowego należy zapoznać się z informacją podaną na stronie Archiwum"

Pozdrawiam
Szczęśliwi Ci, którzy liczą swój dom w pokoleniach.

Sympatyk

Józef Lisiecki Jadwiga Lisiecka ze Skowrońskich

Post autor: Jadwiga_Kaleta »

Witam. Dziękuję za podpowiedź. Spróbuję postępować w tej kolejności.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”