Kaczmarek - Poszukuję rodziny

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
piotrowski

Kaczmarek - Poszukuję rodziny

Post autor: piotrowski »

Nazwisko(a): Kaczmarek, Dorobiała
Miejsce(a): Środa Wielkopolska, Konin, Miłosław, Gorzyce, Mikuszewo, Czeszewo , Szopienice
Otóż , buduję drzewo genealogiczne mojej rodziny i dowiedziałem się że rodzina była związana blisko z Szamotułami,Sosnowcem , Miłosławiem ,Czeszewem ,Chrustowem i Mikuszewem .Żyją tam potomkowie rodziny Kaczmarek i Skrzypczak - Jadwigi i Stanisława. Moim dziadkiem Był Szczepan Kaczmarek( ur.16.12,1901,-zm.27.05 1959 w Wałbrzychu)Gorzyce),babcia to Zofia Kaczmarek z domu Dorobiała(17.03 1904Środa Wielkopolska zm.05.11.1979 Wałbrzych).Mama Szczepana to Rozalia Kaczmarek z domu Dąbek-Pra dziadek Jan Kaczmarek ożenił się drugi raz z Marią , siostrą Rozalii Z tego małżeństwa mieli córkę Władysławę żonę Mieczysława Grzesińskiego.Dziadek miał jeszcze brata Franciszka,Józefa (zmarł zaraz po wojnie) i siostrę Elżbietę , Marię po mężu Skrzypczak.Dzisiaj właśnie się dowiedziałem że Kaczmarki są też pochowani w Czeszewie .To tyle co wiem na razie gdyż wszystkie dane zaginęły bezpowrotnie po śmierci mojej mamy.Dziadek przed wojną wyjechał do Francji skąd powrócił po wojnie do Wałbrzycha.Jan Kaczmarek urodził się w Kołaczkowie jako syn Walentego i Agnieszki Bartkowiak.Walenty był z Żydowa a Agnieszka z Borzykowa.Może ta informacja pomoże mnie i innym poszukującym rodziny w odnalezieniu się i odnowieniu kontaktów.Z poważaniem Jerzy Piotrowski.
Kontakt również na GG -11847147 .
Awatar użytkownika
algaa

Sympatyk

Poszukuję rodziny Kaczmarek

Post autor: algaa »

Witam

Moj pradziadek nazywał sie Franciszek Kaczmarek syn Wojciecha Kaczmarka i Józefy zd Morawska mieszkali w Szczuczynie koło Szamotuł Pradziadek miał brata Andrzeja i siostrę nie znam Imienia. Wszyscy mieszkali do smierci w Szczuczynie i Szamotyłach.

Pozdr Agnieszka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”