Witam.
Poszukuję informacji o :
DEJUNY parafia Żmujdki powiat Wiłkomierz.
Znalazłem tylko informację w słowniku geograficznym i mapach WIG.
22 stycznia 1878r. urodził się tam Jan Stalewski syn Jana I Pelagii z Kosińskich
Na mapie WIG widnieje nazwa DEJUNE
Więcej informacji nie znalazłem.
Pozdrawiam
Jerzy Solecki
Dejuny par. Żmujdki
- jurek.solecki

- Podziękował: 1 time
- jurek.solecki

Dejuny par. Żmujdki
A może coś o zasobach metrykalnych
na familysearch maja tylko to Births, marriages, deaths 1798-1801 (p. 462-569)
Jurek Solecki
na familysearch maja tylko to Births, marriages, deaths 1798-1801 (p. 462-569)
Jurek Solecki
Mamy już temat "Litwa Kowieńska" .
Przeglądam na mikrofilmie parafie dekanatu wiłkomirskiego, w tym Zmujdki, i widzę, że miejscowość o którą pytasz to Dejuny.
To jednak sto lat wcześniej, lata 1797-1798. Daj znać jeżeli myślisz, że nazwiska które szukasz będą występowały we wspomianych latach.
Mogę sprawdzisz od ręki.
Przeglądam na mikrofilmie parafie dekanatu wiłkomirskiego, w tym Zmujdki, i widzę, że miejscowość o którą pytasz to Dejuny.
To jednak sto lat wcześniej, lata 1797-1798. Daj znać jeżeli myślisz, że nazwiska które szukasz będą występowały we wspomianych latach.
Mogę sprawdzisz od ręki.
Przemek Kisielewski
- jurek.solecki

Witam.
Jeżeli możesz to sprawdź wszysrko co wiąże sie z nazwiskiem Stalewski.
Moja babcia Wiktoria ze Stalewskich Roginiewicz ur.1882r w Kukuciszkach jej brat Jan w Dejunach p.żmujdki w 1878r. reszta rodzeństwa babci nie mam udokumentowane.
I dalej szukam po omacku
Mam zapiski brata babci ale bez dat ,miejscowości tylko same suche dane Jan miał dzieci;Jana ,Wiktorie, Kazzimierę
Ostatnimi czasy znalazłem Stalewskich w Parafi Niemenczyn i slady w p.Bujwidze i p.Dubinki są to bratankowie pradziadka tez Jana Stalewskiego
Jeżeli więc pojawi się nazwisko Stalewski nawt jęśli to będzie chrzestny, świadek to będę wdzięczny za każdą informacje.
Nie wiem czy możesz robic skany
Pozdrawiam iczekam niecierpliwie
Jurek Solecki
Jeżeli możesz to sprawdź wszysrko co wiąże sie z nazwiskiem Stalewski.
Moja babcia Wiktoria ze Stalewskich Roginiewicz ur.1882r w Kukuciszkach jej brat Jan w Dejunach p.żmujdki w 1878r. reszta rodzeństwa babci nie mam udokumentowane.
I dalej szukam po omacku
Mam zapiski brata babci ale bez dat ,miejscowości tylko same suche dane Jan miał dzieci;Jana ,Wiktorie, Kazzimierę
Ostatnimi czasy znalazłem Stalewskich w Parafi Niemenczyn i slady w p.Bujwidze i p.Dubinki są to bratankowie pradziadka tez Jana Stalewskiego
Jeżeli więc pojawi się nazwisko Stalewski nawt jęśli to będzie chrzestny, świadek to będę wdzięczny za każdą informacje.
Nie wiem czy możesz robic skany
Pozdrawiam iczekam niecierpliwie
Jurek Solecki