Jak skompletować ilość urodzeń, ...

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
MMar

Sympatyk
Ekspert

Dwory i pałace wiejskie na Mazowszu.

Post autor: MMar »

Mam pytanie, w jaki sposób mozna skompletować ilość urodzeń w jednej parze małżeńskiej. Mam nazwiska, znam date ślubu, znam parafię, znam imiona rodziców obu małzonków. I co dalej?
DamianL

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: DamianL »

Od ślubu sprawdzmy kolejno roczniki począwszy od daty ślubu przez kilka/naście lat. W zależności od wieku mażonków...
Awatar użytkownika
MMar

Sympatyk
Ekspert

Gdzie sprawdzamy kolejne roczniki i czego. Znam tylko jedno dziecko z tego małżeństwa wiem, że było ich więcej. W jaki sposób dalej prowadzić poszukiwania
Ewa_Migdalska

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Ewa_Migdalska »

roczniki... aktów urodzenia, ewentualnie można później sprawdzić księgi zgonów co pokaże ile dzieci zmarło w młodym wieku.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
MMar

Sympatyk
Ekspert

Dzieki stokrotne za wskazówki :P
roberto77

Sympatyk

Post autor: roberto77 »

Mam pytanie, w jaki sposób mozna skompletować ilość urodzeń w jednej parze małżeńskiej. Mam nazwiska, znam date ślubu, znam parafię, znam imiona rodziców obu małzonków. I co dalej?

Było by dobrze gdybyś podał jaka parafia i datę ślubu, poniewaz księgi z aktami metrykalnymi starsze niż 100 lat powinny być w Archiwum Pań.
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/sezam. ... 1&szukaj=1
a jeśli są na parafi to do proboszcza, a może znajdziesz coś tu;
http://metryki.genealodzy.pl/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”