Witam
Nazywam się Adam Ochyra jestem wnukiem Mari Suski z domu Dołowy/a. Jej rodzice a moi pradziadkowie to Jan Dołowy ur 1872 w Wólce Kobylańskiej parafia Dobry i Józefa z d. Kalinowski ur.~ 1871 w Jadwisinie parafia Jadów djecezja Wołomin obecnie dawniej Radzymin. Mieszkali w Warszawie na ul. Targowej 17, póżniej wybudowali dom w Ząbkach gdzie mieszkali do 1.09.1944. W dniu 31.07.1944 pradziadek umarł po trafieniu odłamkiem. Pozostałą rodzinę tzn. : prababcię oraz jej córkę, wnuczki z mężami Niemcy wywieżli do Niemiec pod Berlin do obozu. Prababcia Józefa miała dwoje dzieci Marię i syna Stanisława. Zmarła w swoje imieniny 15.02.1956 r.. Do śmierci mieszkała z rodziną wnuczki Eugenii z d. Suski w Warszawie na ul. Targowej.
Apel do osób noszących nazwiska Kalinowski aby przeanalizowali swoje pochodzenie, zapoznali się z danymi osobowymi swoich przodków i odszukali swoich krewnych.
Co Ci wiadomo o swoich przodkach, może mamy wspólnych przodków?.
Pozdrawiam serdecznie i oczekuję informacji
Pozdrawiam Adam
Kalinowski
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Kalinowski
Ostatnio zmieniony śr 02 maja 2012, 07:24 przez OchAdamek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Kołodziejczyk.Urszula

Kalinowski
Witam.
Znalazłam następujące informacje o ślubach z nazwiskiem Kalinowski
w parafii Jadów których jeszcze nie ma w Genetece.
1894/10 śl.Jezierski Piotr i Rozalią Kalinowska
1894/33 śl Lubak Jakub i Ewą Kalinowska
1885/23 śl.Kalinowski Andrzej i Józefa Kosiorek
1885/41 śl.Jabłoński Franciszek z Marianna Kalinowska
1893/8 śl.Grad Jan i Józefa Kalinowska
1890/28 śl.Bartosiewicz Jan i Marianna Kalinowska
Sprawdziłam w Genetece Twoja Józefa była córką Michała i Antoniny z Michalików.Znalazłam też kilka metryk ślubów z nazwiskiem Michalik :
1885/27 śl.Michalik Marcin i Ewa Kokoszka
1888/34 śl.Michalik Stanisław i Anna Sulich
1893/2 śl.Michalski Jan i Marianna Kupiec
1895/15 śl.Michalik Józef i Elżbieta Radzio
1895/19 śl.Michalski Jan i Anna Gąsiorek
1895/54 śl.Michalik Jan i Józefa Kokosza
Pozdrawiam Ulka
Znalazłam następujące informacje o ślubach z nazwiskiem Kalinowski
w parafii Jadów których jeszcze nie ma w Genetece.
1894/10 śl.Jezierski Piotr i Rozalią Kalinowska
1894/33 śl Lubak Jakub i Ewą Kalinowska
1885/23 śl.Kalinowski Andrzej i Józefa Kosiorek
1885/41 śl.Jabłoński Franciszek z Marianna Kalinowska
1893/8 śl.Grad Jan i Józefa Kalinowska
1890/28 śl.Bartosiewicz Jan i Marianna Kalinowska
Sprawdziłam w Genetece Twoja Józefa była córką Michała i Antoniny z Michalików.Znalazłam też kilka metryk ślubów z nazwiskiem Michalik :
1885/27 śl.Michalik Marcin i Ewa Kokoszka
1888/34 śl.Michalik Stanisław i Anna Sulich
1893/2 śl.Michalski Jan i Marianna Kupiec
1895/15 śl.Michalik Józef i Elżbieta Radzio
1895/19 śl.Michalski Jan i Anna Gąsiorek
1895/54 śl.Michalik Jan i Józefa Kokosza
Pozdrawiam Ulka
Kalinowski
Witam Ulu
Wielkie dzięki za zainteresowanie się tym tematem, za zadany trud w wyszukaniu informacji. Ja już odnalazłem interesujące nas scany dokumentów parafialnych które się zachowały. Michał Kalinowski urodził się w Strachówce, jest to informacja z aktu ślubu. Jest to jeden dokument jaki zachował się o nim i jego rodzinie gdyż podobno wszystkie dokumenty dotyczące jego rodziny uległy zniszczeniu w pożarze kościoła.
Jeszcze raz b.dziękuję.
Pozdrawiam
Adam
Wielkie dzięki za zainteresowanie się tym tematem, za zadany trud w wyszukaniu informacji. Ja już odnalazłem interesujące nas scany dokumentów parafialnych które się zachowały. Michał Kalinowski urodził się w Strachówce, jest to informacja z aktu ślubu. Jest to jeden dokument jaki zachował się o nim i jego rodzinie gdyż podobno wszystkie dokumenty dotyczące jego rodziny uległy zniszczeniu w pożarze kościoła.
Jeszcze raz b.dziękuję.
Pozdrawiam
Adam