"szukam informacja"
Czego szukam:
1. Kielno - rodzina Hirsch od 1884 i wcześniej
Hirsch doszłam do 1795 r. Moi prapradziadkowie to Franciszek i Augustyna zd. Socha. Augustyna urodziła się w 1858 w Kielnie. w 1884 r. mieli ślub w Kielnie. Mieli 8 dzieci. Moja prababcia Maria Ewa urodziła się w 1884 r. Kielnie. Rodzeństwo urodziło się w Przodkowie dokładnie w Kawle. Rodzice Franciszka to Jakub i Rozalia zd. Krampa. Tyle wiem.
2. Wielki Kack/Chwaszczyno - rodzina Aniołkowskich. Mam dane do 1880 r. Wiem tyle, że mój pradziadek Jakub ożenił się z Marią zd. Hirsch i mieli ślub 1907 r. w Kielnie i mieli 9 dzieci (potrzebne są dokładne daty urodzenia tych dzieci - Wielki Kack).
Jakub miał 3 rodzeństwa Jan, Franciszka, Augustyna. Nie znam ich rodziców. Moja babcia nie żyje, a moja mama tego nie wie. Od 4 lat zajmuje się aktualizacją i rozwojem mojego drzewa z pomoca dalszej i bliżej rodziny oraz wizytami na cmentarzu.
3. Rodzina Labuchn - pochodzą z parafii Strzelno.
Tyle co wiem to moja prababcia Anastazja urodziła się 1884 r. w Strzelnie. Miała rodzeństwo Maria urodziła się w 1874, Helena: 1887 i Augusta - 1877 r. Nie mam danych o ich rodzicach, dziadkach, pradziadkach, prapradziadkach. Moja rodzina nie wie nic o tym.
4. Rodzina Labudda(Labuda) pochodzą z Strzepcza/Przodkowa
Mój pradziadek Józef urodził się 1886 r. w Przodkowie. Jego rodzeństwo: Franciszek, Julius, Anastazia, Aloyzy, Gertruda, Władysław, Leon. Znam dane ich rodziców: Franz(Franciscus) i Paulina zd. Sikora. Ślub rodzice mieli 1879 r. w Strzepczu.
Nie posiadam danych o rodzicach Franza, jego dziadkach, pradziadkach, etc.
5. Rodzina Plichta(Plychta) też spokrewnione z moimi rodzinami. Dane jakie posiadam to takie: Adam i Theresa zd. ... mieli 2 dzieci Veronica ( z moimi rodzinami spokrewniona) i Magdalene Zuzanne. Tyle wiem.
6. Rodzina Sikora - spokrewnione z rodziną Labudda. Wiem, że byli Johann ożenił się z Ceacilią zd. Hirsch ; Oliwia wyszła za mąż za Joseph Pioth. Tyle wiem.
7. Rodzina Schroder - spokrewnione z rodziną Plichta i z moimi rodzinami.
Franz ożenił się z Antonina zd. Potrykus. Mieli dzieci: Julianna, Josephina wyszła za mąż za Franz Plychta, Franz Johann, Matylda Franciszka. Nie mam więcej danych.
Szukam wszystkich brakujących danych ze wszystkich rodzin od punktu 1 do punktu 7.
Zaraz napisze dalsze rodziny co mam a co brakuje mi.
8. Rodzina Gleinert: 2 odgałęzienie
Michael ożenił się z Marianną zd. Uhlenberg mieli slub w 1907 Grabowska Huta. Michael urodził się w 1880 r. Egiertowie a Marianna w 1884 Sławki. Mieli 12 dzieci.
Brakuje mi danych o rodzicach Michaela, jego dziadkach, pradziadkach, prapradziadkach, etc. z tego co wiem to należeli do parafii Goręczyno a później Grabowska Huta.
9. Rodzina Wenta z Wiczlina. Wiem tylko o Franciszce zd. Wenta która później ożeniła się z Jakubem Aniołkowskim z Krygulca. Nie mieli dzieci.
10. Rodzina Wałdoch pochodzili z Wiela, Trzebunia i okolice Dziemian.
11. Rodzina Gleinert moja rodzina
Michael ożenił się z Plychtą z Grabowskiej Huty. Mieli 5 dzieci( m.in. Jakuba)
Jakub to mój prapradziadek ożenił się z Franciszką zd. Sullą. Mieli 8 dzieci(m.in. Józefa mojego pradziadka)
Józef ożenił się z Martą zd. Formella i mieli 3 dzieci( Józef, Jan i Leon[mój dziadek żyje]).
Brakuje mi danych o rodzicach Michaela, pradziadkach, dziadkach, etc.
12. Rodzina Formella
Johann ożenił się z Cathariną zd. Burkowa. Mieli ślub w 1824 Sierakowice.
Mieli 6 dzieci (m.in. Franza).
Franz ożenił się z Josephiną zd. Syldatk. Mieli ślub w 1867 roku w Sierakowicach.
Mieli 2 dzieci ( m.in. Johanna mojego prapradziadek)
Johann ożenił się z Rozalią zd. Hinz. Mieli ślub w 1896 w Przodkowie.
Mieli 10 dzieci (m.in. Martha moja prababcia)
Martha wyszła za mąż za Józefa Gleinert. Mieli 3 dzieci (m.in. Leona mój dziadek)
Leon ożenił się z Krystyną zd. Kryzel. Mieli 1 syna Henryka.
Henryk ożenił się z Ewa Jolantą zd. Labudda. Mają 2 córki (Karolina - to ja i Anetę).
13. Rodzina Hefta/Hoefta
Albert Wojciech ożenił się z Barbarą zd. Lubecka. Mieli ślub 1909 Ugoszcz. -> to moi prapradziadkowie
Mieli 3 dzieci ( Marta Maria - moja prababcia; Annę i Franciszek)
Marta wyszła za mąż za Alfonsa Kryzel. Mieli 1 córkę Krystynę - moją babcię.
Dane jakie brakują mi to rodzeństwo Alberta Wojciecha, jego rodzice, dziadkowie, etc.
14. Rodzina Knut
Jakub ożenił się z Barbarą Hefta zd. Lubecką
Mieli 3 dzieci ( Helena, Marianna i Józef)
Należali do parafii Ugoszcz
Hirsch, Labuchn, Labudda, Plichta, Sikora, Gleinert, Wenta..
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- cisowianka20

Witaj cisowianka20,
ja również poszukuję informacji na temat rodziny Hirsch z Kielna, Place k. Kielna, Kartuz, Kościerzyny. Mam trochę informacji, którymi chętnie się podzielę, ale chyba ich zbyt dużo, aby umieszczać je na forum. Proszę odezwij się na mój mail.
Poszukuję też informacji o nazwiskach skoligaconych z Hirschami: Puzdrowski, Benkowski, Kamiński, Miotk, Gruba,..
ja również poszukuję informacji na temat rodziny Hirsch z Kielna, Place k. Kielna, Kartuz, Kościerzyny. Mam trochę informacji, którymi chętnie się podzielę, ale chyba ich zbyt dużo, aby umieszczać je na forum. Proszę odezwij się na mój mail.
Poszukuję też informacji o nazwiskach skoligaconych z Hirschami: Puzdrowski, Benkowski, Kamiński, Miotk, Gruba,..
proszę o kontakt. mam całkiem spore zbiory Benkowskich
moderacja (elgra)
Witamy na forum!
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... rt-0.phtml
moderacja (elgra)
Witamy na forum!
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... rt-0.phtml