Witam,
Gdzie (w jakim archiwum) mozna odnalezc metryki z kosciola ewangelicko- reformowanego w Popielu na Litwie (okolice Birże) z wieku XVIII oraz XIX?
Karolina
Popiel pow. Nowoaleksandrowsk, Księgi z miasteczka
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Pawel_Jurewicz

Księgi z miasteczka Popiel powiat Nowoaleksandrowsk
Zasoby metrykalne kościoła ewangelickiego są przehowywane w Archiwum Historycznym Litwy w Wilnie, zasób i sygnatury można obejrzeć w Bibliotece Kresowej Kopie indeksów zasobów kościoła ewangelicko - reformowanego w Archiwum Wileńskim.*)
Większość jest zmikrofilmowana, czas oczekiwania na rolki 3 godziny ( do 10 szt)
Pozdrawiam
Paweł J.
Większość jest zmikrofilmowana, czas oczekiwania na rolki 3 godziny ( do 10 szt)
Pozdrawiam
Paweł J.
Czy posiada Pan namiary (adres) tego Archiwum?
W bibliotece kresowej znalazlam sygnature, tego czego szukam.
W bibliotece kresowej znalazlam sygnature, tego czego szukam.
-
Pawel_Jurewicz

Lithuanian State Historical Archives
Gerosios Vilties 10
Vilnius 2009 Lithuania
PJ
Gerosios Vilties 10
Vilnius 2009 Lithuania
PJ
Moze inaczej zapytam: gdzie moge zamowic te mikrofilmy? Czy jest mozliwosc obejrzenia tego przez internet?
z gory dziekuje za poswiecony mi czas i przepraszam, ze tak wypytuje, ale moje wiedza o genealogi jest znikoma:)
pozdrawiam
z gory dziekuje za poswiecony mi czas i przepraszam, ze tak wypytuje, ale moje wiedza o genealogi jest znikoma:)
pozdrawiam
-
Pawel_Jurewicz

Zapraszam do przeczytania mojego artykułu "Genealog w Wilnie" ,w Bibliotece Kresowej, i chyba w tym portalu też, powinien on odpowiedzieć na wiekszośc pańskich pytań.
Pozdrawiam
Paweł jurewicz
Pozdrawiam
Paweł jurewicz